Web municipal del poble de l'Alcúdia

     

WP2 – Behavioural strategy

Comunicació amb eines i materials institucionals sobre el programa pas a pas dirigida a la ciutadania (pàgina web, butlletins municipals, fullets…)

El poble de l’Alcúdia llança l’operació Pas a Pas!, un servei interactiu perquè tots i totes puguem provar de posar en pràctica nous hàbits de consum senzills i ecoresponsables.
Amb aquest servei es vol donar l’oportunitat als veïns i veïnes de l’Alcúdia de realizar xicotets gestos, cadascú segons les seues possibilitats, que beneficien la seua familia i el seu entorn.
El servei és gratuït i obert a tots i totes.

Si t’interessa participar-hi o vols rebre més informació, només cal que telefones en horari de 9 a 14 h al 96 242 46 41 o envies un correu electrònic a  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  posant en l’assumpte ‘Pas a Pas’ i incloent el teu número de telèfon per a què ens puguem posar en contacte amb tu.

Explicació del programa

 

L’ajuntament de l’Alcúdia i l’Agència Energètica de la Ribera han posat en marxa un nou programa de comunicació anomenat PAS A PAS per animar a més de 2.000 famílies de l’Alcúdia a adoptar comportaments respectuosos amb el seu entorn.

En primer lloc, un equip d'assessores i assessors visitaran els veïns i veïnes casa seua. Cada llar o família contestarà un qüestionari i decidirà provar, durant un mes, fins a tres accions senzilles per estalviar aigua, electricitat, millorar la seua salut o comprar productes més sostenibles.

Després d'aquest primera entrevista, les llars o famílies seran contactades cada sis setmanes via e-mail o telèfon per veure quines accions han pogut fer i proposar-los-en de noves.
  

Un dels reptes més importants del servei PAS A PAS és implicar a cadascuna de les famílies o llars suggerint-los la realització d’accions senzilles. Aquest és el motiu pel qual els esforços i els resultats de totes les llars participants al servei PAS A PAS són avaluats regularment i transmesos a les mateixes llars per correu o telèfon.

L’organització de reptes col·lectius encara faran més visible l'impacte dels esforços individuals o de cada llar, per tal de potenciar el sentiment de ‘comunitat o poble’ i per celebrar tots plegats els resultats obtinguts.

Conforme avance el projecte, s’animarà els/les participants a compartir amb altres famílies la seua experiència relativa a l’estalvi d’energia (consells i solucions), amb l’objectiu de difondre la cultura de l’ús racional de l’energia.

Aquest programa ha rebut finançament de la Unió Europea i es durà a terme a l’Alcúdia fins el setembre de 2017. Altres 8.000 famílies d’Itàlia, Bèlgica i Polònia estan també implicades al projecte, amb un objectiu ambiciós per estalviar anualment, tots junts, 12GWh.

La web oficial del projecte és http://www.stepbystep2020.eu/
  

          

 

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@