Web municipal del poble de l'Alcúdia

Ciclorutes


RUTES CICLOTURISTES A LA RIBERA-L'ALCÚDIA

Ruta del Caqui. L'Alcúdia, Tous, Carlet.

La Ruta del Caqui naix a l'Alcúdia i passa pel terme de Tous per acabar en el municipi de Carlet, la ruta completa te una llargaria de 15,46 km, amb un desnivell acumulat de 36 m i una altitut maxima de 83 m. La ruta del Caqui ofereix coneixer el patrimoni cultural, Ermita de Sant Antoni, Aqüeducte de Santa Bárbara, Església de Sant Andreu, etc. Així com un patrimoni ambiental consisten en els terrenys del cultiu del caqui de la Ribera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volta a Tous. L'Alcúdia, Carlet, Tous.

En la Volta a Tous, participen els municipis de l'Alcúdia, Carlet i Tous, la volta naix a l'Alcúdia i te una llargaria de 51,72 km, amb un desnivell acumulat de 1058 m i una altitut maxima de 558 m, una ruta que ofereix coneixer una part de les muntanyes amb gran patrimoni ambiental, com són els paratges del Corral de Rafel, el Pla de la Perola, la Mallada de les Cabres, la Cova i la Microreserva de flora del barranc de Pertecates i la serra de Matamonts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volta a la Ribera del Xúquer. Cullera, Albalat de la Ribera, Polinyà del Xúquer; Riola, Sollana, Sueca, Algemesi, Alginet, Almussafes, Benifaió, Carlet i l'Alcúdia.

La Volta a la Ribera del Xúquer te una llargaria de 107,9 km, acumula un desnivell de 173 m, i puja a una altitut maxima de 81 m, naix en Cullera i passa per Albalat de la Ribera, Polinyà del Xúquer, Riola, Sollana, Sueca, Algemesi, Alginet, Almussafes, Benifaió, Carlet i l'Alcúdia, en un intinerari circular aconsegueix conectar la costa amb l'interior oferint multiples oportunitats de coneixer el patrimoni cultural, esglésies, ermites i monuments de la Ribera. Així com també part del seu patrimoni natural per tindre com a fil conductor els rius.

 

 

 

 

 

 

 

 

CICLORUTES A L'ALCÚDIA

Les ciclorutes són uns itineraris senyalitzats que transcorren pels camins del nostre terme per fer bicicleta mentre es gaudeix d'un paisatge agrícola molt bonic que durant centenars d'anys ens ha aportat olors, colors i formes pròpies dels camps de regadiu.

Són cinc ciclorutes senyalitzades que varien en quilometratge i tipus de ferm (terra o asfalt) perquè cadascú trie la que més s'adapte a la seua condició física i gustos.
   

Cap cicloruta no requereix una forma física especial ja que n0 hi ha forts desnivells ni terrenys difícils i es pot fer amb qualsevol bici. Cadascuna està senyalitzada en un color determinat. Les plaques indiquen la direcció que em de seguir i algunes els quilòmetres recorreguts fins eixe punt.

Són ben visíbles i estan col·locades sobre els pals dels senyals de trànsit ja exixtents o en pals exclusius. Quan es recorre una cicloruta cal tenir en compte que es circula per camins on transiten altres vehicles, per això cal respectar les normes de trànsit.

RECORREGUTS

 

Comencen des de la plaça Tirant lo Blanc i excepte la del riu Magre, ixen del poble pel carrer Pintor Sorolla. La del riu Magra circula pel carril bici de l'avinguda del Comte del Serrallo


Ruta curta.

Distància: 11,4 quilòmetres
Caracteristíques: Camins d'asfalt excepte 200 m de terra en bon estat 

Ruta mitjana.

Distància: 14 quilòmetres
Caracteristíques: Camins d'asfalt

Ruta llarga.

Distància: 19,2 quilòmetres
Caracteristíques: Camins d'asfalt

Ruta mixta.

Distància: 13,5 quilòmetres
Caracteristíques: Majoritàriament camins de terra i sendes. Preferible el us de bicicletes de muntanya

Ruta del riu Magre

Distaància: 3,2 quilòmetres
Caracteristíques: Camins d'asfalt i terra pel llit del riu Magre




LLOCS D'INTERÈS TURISTIC

Bosc de ribera del riu Magre
Paratge de muntanya del corral de Rafel
Sender local CV-66 dels Barrancs de l'Alcúdia

 

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@