Inauguració de la nova BPM l’Alcúdia

La construcció d’aquesta nova biblioteca, expliquen, ve motivada per la necessitat de tenir una biblioteca més gran, amb millors condicions lumíniques i sonores, i que estiga integrada dins de l’espai de la vida pública del poble, d’aquesta manera s’integra junt al Parc del Patinatge, el Viver d’Empreses i l’Espai Jove, amb un edifici que tanca el conjunt arquitectònic donant coherència a un espai en què cohabitaran a partir d’ara l’oci, el negoci, i la cultura.

L’edifici, plenament integrat en l’entorn, seguint les línies estilístiques amb què ja es va planificar el Patinatge, és un edifici que destaca per la seua lluminositat i per la sensació que dóna d’obertura. El disseny i execució del projecte ha estat a càrrec d’un grup d’arquitectes joves alcudians coordinats per l’arquitecte municipal. El cost del projecte ha estat de mig milió d’euros, que han estat aportats pel Pla Provincial d’Obres i Serveis (347.000 €) de la Diputació de València i el mateix ajuntament (151.000 €), i l’obra l’ha dut a terme l’empresa local Sol i Sostre Construccions.

Durant l’acte s’ha pogut veure la placa dedicada a Josep Lluís Bausset, una obra de Manuel Boix feta ad hoc amb el seu rostre de perfil i amb la inscripció “Josep Lluís Bausset i Ciscar, fill predilecte de l’Alcúdia. País Valencià. 1910-2012” i l’expressió amb què l’il·lustre solia felicitar el Nadal “S’ofereix seu i de la pàtria”.

Fonts:
Ribera TV. (2 febrer 2015). “L’Alcúdia inaugura la nova biblioteca.” Youtube.
Ribera, Raimon. (1 febrer 2015). “La nova biblioteca de l’Alcúdia triplica la capacitat de l’antiga.” La Veu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *