Inauguració inminent de la nova Biblioteca Municipal i Centre d’Estudis de l’Alcúdia

nova-biblioteca-3x2

Josep Millo i VallésJOSEP MILLO I VALLÉS

La nova Biblioteca i Centre d’Estudi s’alça en un entorn històric i actual alhora, junt a l’antic Convent, la Casa de la Cultura i el Parc del Patinatge.

La seua magnífica ubicació junt a una via que comunica el casc antic i la zona de l’Avinguda, artèria que acull un gran nombre de serveis, facilitarà l’accés d’usuaris –lectors, estudiants, investigadors, etc.– a esta nova construcció de marcat caràcter cultural.

L’edifici ocupa una extensió de més de 400 m² de superfície útil distribuïda en diverses dependències dissenyades d’acord amb els diferents usos que oferirà. Destaca, sobretot, la gran Sala General de Lectura, amb un espai suficient per a 50 usuaris, i un mobiliari funcional i modern proveït d’una il·luminació zenital individual: una sala que ve a substituir l’actual del carrer Rodríguez totalment insuficient per acollir els nombrosos estudiants universitaris que hi acudeixen, sobretot, en èpoques d’exàmens. La resta de l’edifici es distribueix en un espai dedicat a la literatura infantil i activitats d’animació a la lectura, una zona per a la realització de treballs en equip i una ampla hemeroteca per a la lectura de premsa, revistes i altres publicacions periòdiques. No podem oblidar la sala dedicada específicament als treballs d’investigació i consulta de documents reservats a aquestes tasques. Per altra banda, cal destacar la zona de gestió i administració bibliotecària que haurà de ser, al mateix temps, l’agent dinamitzador de noves i motivadores activitats al voltant del llibre i la lectura. La biblioteca comptarà també amb diversos ordinadors de consulta, wifi, pantalles d’informació cultural, així com préstec de llibres electrònics, a més de CDs i DVDs. El fons bibliogràfic actual es veurà ampliat i renovat en aquelles publicacions que ho requerisquen.

Per altra banda, cal ressenyar la millora dels accessos, consistent en l’enjardinament del carrer Grup de Dansa amb plantació d’arbres i col·locació de bancs, tot en coherència amb l’entorn i les zones verdes que l’envolten.

La nova Biblioteca Pública Municipal i Centre d’Estudi del nostre poble obri un espai nou a la lectura, l’estudi i la investigació dels ciutadans de l’Alcúdia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *