Isabel I

Isabel I d’Anglaterra, imponent en el seu paper de sobirana, va desplegar una acció política sense precedents a l’Europa del segle XVI. La reina protestant es va enfrontar a catòlics i calvinistes al seu país i a bona part dels estats veïns, es va enfrontar amb Maria Estuardo i Felip II, a qui es va imposar amb intel·ligència i valentia, alhora que desbaratava un complot contra la seva persona i armava un gran exèrcit.
En el seu llit de mort repassa les gestes per les que va ser temuda i reverenciada, però entre els seus records també hi ha lloc per als seus éssers estimats, com el seu fidel servidor Walsingham o el seu amant, Robert Dudley, caigut en la batalla contra l’Armada Invencible. Molt temps després, Lettice, l’esposa legítima de Dudley, conta  als seus néts, commoguda i sense rancor, la història de la gran reina.
Coneguda com la Reina Verge per la seva negativa a contraure matrimoni, Isabel I ha passat a la història com una governant implacable. Margaret George, en aquest relat a dues veus, desmunta el mite d’Isabel I com a dona freda i desapassionada al descobrir-nos el perfil més íntim i, fins a cert punt, desconegut de qui seria l’última Tudor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *