La fragilidad del crisantemo

Dos germans xicotets se submergeixen en la profunditat del bosc a la recerca de llenya, quan una estranya criatura alada es materialitza davant els seus terroritzats ulls… A partir d’ací es desencadena una vertiginosa trama d’aventures, intriga i romanç en el desconegut i enlluernador Japó clàssic del període Heian, la capital del qual es convertiria en centre cultural més florent del món, desenvolupant-se un culte a la bellesa i al complex cerimonial cortesà com mai abans s’havia conegut.

L’emperador, font absoluta del poder, a qui se li atribuïa un origen diví com a descendent directe de la deessa solar Amaterasu Okami, governava sobre una població empobrida, excepte per una minoria conformada per la privilegiada aristocràcia. En tot cas, la mentalitat dels uns i els altres es trobava impregnada per la creença en tota mena de dimonis i criatures sobrenaturals —els yokai—, que des de temps immemorials formaven part del folklore japonés i influïen directament sobre les seues vides.

En aquest univers de llegenda tindran lloc les vicissituds dels tres protagonistes: Asatori, un humil llaurador; Katsumi, una dama erudita; i Tokinobu, un agent de la Guàrdia Ciutadana, que al començament de la història res tenen en comú. Cortesans, aristòcrates, princeses, endevins i guerrers experts en arts marcials es tracten en aquesta vertiginosa narració que també inclou personatges reals, com l’emperador Kanmu o el comandant Sakanoue no Tamuramaro.