Un nou temps per a la Biblioteca de l’Alcúdia

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Alcúdia aposta decididament per la renovació i dinamització de la Biblioteca Pública Municipal (BPM), un element clau en la cultura del nostre poble.

Per una banda, s’enceta un nou programa d’actualització del fons bibliogràfic adreçat a la renovació d’exemplars i a l’adquisició de les novetats editorials en els diferents gèneres i àrees del coneixement.

Per l’altra, es posa en funcionament aquest bloc, una innovació que intenta apropar la biblioteca a tots els ciutadans i al que podreu accedir fent un clic sobre la icona de la biblioteca que apareix en la pàgina web de l’Ajuntament: www.lalcudia.es fins que d’ací a unes setmanes tinga una adreça pròpia.

A través del bloc, podrem consultar la disponibilitat d’un llibre de la BPM, conéixer les novetats i veure’n les cobertes, llegir una ressenya, etc. Igualment, el bloc és útil per escriure un comentari sobre un llibre, proposar noves adquisicions o suggerir propostes per a millorar el funcionament de la biblioteca.

Flexibilització d’horaris en èpoques d’exàmens.

A fi d’optimitzar l’ús de la biblioteca com a espai de lectura i estudi, el passat fi de curs es va ampliar considerablement l’horari per tal que els estudiants, bàsicament universitaris, pogueren estudiar i preparar els exàmens. Per a millorar aquesta iniciativa, es va repartir una enquesta perquè expressaren la seua preferència sobre l’horari de funcionament de la biblioteca durant l’època d’exàmens, gener-febrer i juny-juliol, concretament. Òbviament, la voluntat majoritària resultant de l’enquesta es tindrà en compte per als pròxims períodes d’exàmens.

La biblioteca com a centre d’animació a la lectura.

Una de les potencialitats de la Biblioteca ha de ser la d’actuar com a centre dinamitzador de l’afició a llegir, fer i consolidar nous lectors i lectores: xiquets, joves i adults. A tal fi, pretenem augmentar la col·laboració amb els centres educatius, des d’Infantil a Secundària, per a programar activitats conjuntes: visites d’alumnes, sessions de contacontes, presentacions de llibres, trobades amb autors, etc.

La col·laboració també està oberta a totes les associacions que programen alguna activitat relacionada amb la lectura: grups lectors, associació de jubilats i pensionistes, grups folklòrics, mestresses de casa, associacions culturals, etc. En aquest sentit, també podríem assessorar-los i ajudar-los a dissenyar alguna activitat en concret.

En aquesta línia de col·laboració, podem citar com a exemple la sessió del grup de lectors del Bloc de Progrés Jaume I, de l’Alcúdia. El passat dia 20 de setembre, els seus membres es van reunir a la Biblioteca per tal de comentar la lectura de Nosaltres els valencians. A l’acte va acudir Isidre Crespo, coneixedor de l’obra de l’escriptor de Sueca i va il·lustrar la lectura amb documents, comentaris i anècdotes esdevingudes al llarg dels 50 anys de la publicació d’aquest llibre. Després, hi hagué diverses intervencions que remarcaren la importància d’aquesta obra cabdal, imprescindible per a entendre el nostre País.

2 Comments

  1. Espere i confie que tornes ben prompte. Espere que trobares allò que buscaves. Cas contrari pots demanar el que necessites a Vicent, el bibliotecari.
    Sort!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *