Valoralles

Valoralles és una activitat que s’enquadra dins del projecte Ciutat lectora. En aquest projecte s’implica a totes les entitats del municipi així com als ciutadans en el programa. En aquesta ocasió, han col·laborat les llibreries del poble preparant en els seus aparadors alguns llibres relacionats amb aquesta activitat.

També s’enquadra dins de les accions realitzades des de la biblioteca del museu etnològic per a conservar la tradició oral Valenciana i retre homenatge a Enric Valor.

L’activitat va consistir en una passejada pel poble amb parades en diferents punts on ens van comptar rondalles i endevinalles.

Començarem a casa de la solera, on Miquel Puig ens va comptar La rabosa i el gripau. Acompanyats per una dolçaina i un tabal arribarem a les següents parades en l’Arlequi, l’Esplai, Gimeval i la Biblioteca Municipal. En cadascuna d’aquestes parades Almudena Francés ens va comptar Mig Pollastre, L’home del sac, Queixalets… a més d’endevinalles.

Finalment, entrarem a la biblioteca on havíem preparat un racó amb una selecció de llibres relacionats amb la tradició oral Valenciana: rondalles d’Enric Valor i d’altres recopiladors, llibres amb criatures mítiques valencianes, així com una col·lecció de llegendes valencianes, tradicions i costums. Tot això preparat perquè els usuaris pogueren prendre en préstec els llibres que els interessara i així continuar amb la promoció i difusió de la tradició oral Valenciana.