Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesLa Junta Local de Seguretat de l’Alcúdia reforça la lluita contra la violència masclista

La Junta Local de Seguretat de l’Alcúdia reforça la lluita contra la violència masclista

  • Imprimeix

Establir les polítiques de seguretat local i fixar els criteris de coordinació, col·laboració i cooperació. Estes van ser les línies de reflexió de la reunió que va mantenir la Junta Local de Seguretat de l’Alcúdia i que va tenir lloc este passat dimecres a la Casa de la Solera de l'Alcúdia, lloc emblemàtic municipal ple de tradició i cultura.

La reunió va comptar amb la participació de l'alcalde de l'Alcúdia, Andreu Salom; i la Subdelegada del Govern, Raquel Ibáñez; que compartiren la presidència de la taula; a més de l'Intentendent en Cap de la Policia Local de l'Alcúdia; el Capità de la Guàrdia Civil de Sueca; el Sargent d'Investigació; un representant de la Policia Autonòmica; la regidora d'Igualtat; i la primer tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social de l'Alcúdia. Una representació que demostra la implicació de les diferents administracions en la seguretat ciutadana a l’Alcúdia.

El punt clau de la reunió fou la violència de gènere amb la participació de la coordinadora de la Dona i la coordinadora del grup LARES de l'Alcúdia, realitzant un seguiment de les víctimes, les denúncies presentades i els recursos municipals disponibles, així com les actuacions de prevenció, detecció i sensibilització que es realitzen a la localitat a tots els nivells passant pels centres educatius.

L'Alcúdia compta amb el servei VioGen des de l'any 2014 i per tant disposa de  protocols i procediments establerts per a l'actuació en casos de violència de gènere de manera coordinada entre els diferents recursos municipals. Es busca oferir a les dones dels municipis més menuts les mateixes oportunitats, recursos i serveis que les que viuen a les ciutats per tal de garantir la màxima protecció i atenció, reduint les possibles desigualtats.

Altre tema fonamental que es va tractar a la reunió fou l'organització del COTIF, que celebra la seua 39a edició del 26 de juliol al 6 d'agost amb participacions d’equips i seleccions d’arreu del món, pel que es busca establir coordinades per combatre actes de xenofòbia i racisme. La Ciutat Esportiva d’Els Arcs comptarà amb un Punt Violeta organitzat per la Policia Local de l'Alcúdia i que se situarà a l'entrada, quedant totalment visible i disponible per atendre les possibles incidències.

A més, les Festes Patronals de l'Alcúdia, que tindran lloc de l'1 al 8 de setembre, contaran també amb un Punt Violeta estratègic, així com mesures i protocols de seguretat en tots els esdeveniments programats.

Per a finalitzar la reunió, es valoraren els riscs i perills “per tal d'orientar activitats i actuacions policials i de seguretat, així com la coordinació amb Serveis Socials amb la finalitat d'assolir un sistema de seguretat eficaç i de qualitat per a la ciutadania, sempre amb el darrer objectiu que es garantisca la seguretat i la convivència. És fonamental treballar a l'uníson i en una mateixa direcció”, va afirmar l’alcalde, Andreu Salom.

 

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@