Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesL'AJUNTAMENT DE L'ALCÚDIA APROVA UN PRESSUPOST DE MÉS DE 14 MILIONS D'EUROS PER A 2024

L'AJUNTAMENT DE L'ALCÚDIA APROVA UN PRESSUPOST DE MÉS DE 14 MILIONS D'EUROS PER A 2024

  • Imprimeix

El plenari de febrer de l'Ajuntament de l'Alcúdia va aprovar el pressupost municipal per a 2024, que ascendirà a 14.049.692,94 €. La proposta del regidor d'hisenda va comptar amb el suport dels regidors i regidores del PSPV i de Compromís per l'Alcúdia, i el vot en contra del Partit Popular. 

Els comptes municipals del 2024

suposen un increment del 24% respecte als de l'any 2023 , cosa que, segons va explicar l'alcalde Andreu Salom en el plenari. "La voluntat del govern municipal és posar en marxa múltiples actuacions en infraestructures bàsiques que comportaran una millora clara i directa en la qualitat de vida dels veïns i veïnes de l'Alcúdia i Montortal".

Al llarg de l'últim any l'Ajuntament ha amortitzat un total de 531.075 € dels préstecs ja existents. Es per això que l'import del capital viu a llarg termini abastaria un total de 4.089.643,49 euros, el que representa el 40,96 % dels recursos liquidats en el pressupost municipal de 2022.

En quant a les inversions estrella de pressupost, podem considerar dos aspectes importants. Per una banda, la dotació de 130.000€ per al Pla d'Ocupació Local i, d'altra banda la dotació de 305.000€, per a inversions relatives al desenvolupament i implementació del Pla de Mobilitat, que constarà de la millora d'accessibilitat de voreres, el condicionament de camins rurals, la reposició de les marquesines de les parades d'autobús, entre altres.

També van a continuar les obres de millora de la xarxa de subministrament d'aigua potable amb 182.000 € previstos que comportaran millores en la pressió i la qualitat del subministrament en distintes zones del poble, així com l'eliminació de les últimes canonades de plom que encara estan en ús.

En eixa línia, hi ha un llarg seguit d'actuacions en inversions que, en conjunt, suposaran un total de 2.305.000 €.

A banda de les actuacions que s'executaran en 2024, s'ha previst la dotació per a la redacció de dos projectes claus que definiran les inversions durant la pròxima legislatura. D'una banda, s'han consignat 125.000 € per al Pla Director per a la rehabilitació i us del Parc de la Creueta. D'altra banda, es dota amb 250.000 € l'execució de diverses reformes en parcs i jardins i zones verdes; la plantació d'arbres en espais verds i la instal·lació de jocs inclusius en parcs, destinats a persones amb diversitat funcional. També, es destina un crèdit de 201.250€ per a reformes de diverses infraestructures de la zona esportiva.

Pel que fa al capítol de personal, es veu reduït el seu pes relatiu respecte al total del pressupost per l'augment de les inversions, tot i que apareixen novetats molt importants, com la finalització del procediment d'estabilització de 29 places del personal laboral de l'ajuntament. En quant a les retribucions dels càrrecs electes, es mantenen en el nivell acordat en juny de 2023, no havent-se aplicat cap increment.

El capítol 2 del pressupost també s'ha vist incrementat amb els contractes referents a l'atenció social i a persones majors, com poden ser el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) i el programa Cuina que Cuida.

Una de les novetats destacades del pressupost per a 2024 es l'augment significatiu de les subvencions a entitats ciutadanes, amb un increment d'un 25% respecte a l'any anterior.

L'equip de govern de l'Ajuntament de l'Alcúdia aposta per la continuïtat i millora en l'oferiment dels serveis actuals i la seua implementació en altres nous, en la finalitat de dotar a la ciutadania d'uns serveis a l'altura de lo que s'exigeix hui en dia a les Administracions Públiques, sempre sense incrementar la pressió fiscal.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@