Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesL'ALCÚDIA CELEBRA LA SEUA SETMANA SANTA AMB UNA PARTICIPACIÓ MULTITUDINÀRIA

L'ALCÚDIA CELEBRA LA SEUA SETMANA SANTA AMB UNA PARTICIPACIÓ MULTITUDINÀRIA

  • Imprimeix

A l'Alcúdia, una de cada quatre persones és membre d'alguna de les 8 confraries existents a hores d'ara al poble. Confrares, veïns i veïnes del municipi esperaven amb il·lusió poder dur endavant els diferents actes previstos: trasllats, viacrucis, processons en la part més purament religiosa, però també els actes que s'assimilen a aquesta setmana, com ara el pregó, el concert de Setmana Santa, la Tamborada, l'Encontre o la Festa Pasqüera.

 

El dissabte 23, va tindre lloc el primer d'aquests actes, que dona d'alguna manera el tret d'eixida a una setmana que a l'Alcúdia. La pregonera de la Setmana Santa Alcudiana va ser Mari Paz Calatayud Arenes, una persona molt participativa i estimada en el poble, que va omplir de gom a gom l'església parroquial de Sant Andreu Apòstol.

L'endemà del pregó, Diumenge de Rams de matí, va tindre lloc el trasllat de la Confraria de l'Entrada de Jesús en Jerusalem, coneguda popularment com "les Burretes", perquè una burreta forma part de la seua imatge processional. Tot seguit, al calvari, es va celebrar un dels actes preferits de la infància: la Benedicció de les Palmes i Rams, en què participen, entre altres persones, xiquets i xiquetes que prendran la primera comunió en 2024.

A la nit, va ser la confraria del Sant Sepulcre la que va desfilar pels carrers alcudians, fent el trasllat de la seua imatge i donant caramels al veïnat que ix a veure'ls. A partir d'ací, una setmana repleta de celebracions que va finalitzar amb la festa popular de Diumenge de Pasqua.

El Dilluns Sant la pluja va obligar a ajornar la processó de la Santíssima Verge de la Soledat que va poder desfilar pels carrers del poble l'endemà, Dimarts Sant, junt amb la confraria del Santíssim Crist de la Fe.

El Dimecres Sant va ser el torn de les confraries de la Flagel·lació de Senyor i de Jesús el Natzaré, acompanyada també per la imatge de la Verònica i, finalment, el Dijous Sant ho feia la confraria Serfs de Maria al peu de la creu i la confraria del Sant Silenci acompanyada també per la Verge de la Dolorosa.

El Divendres Sant començaven amb el tradicional Via Crucis, on llandats, la imatge de Jesús el Natzarè i la Verge de la Dolorosa, presidien aquest emotiu acte. A la nit, totes les confraries de l'Alcúdia desfilaven pels carrers del poble per fer honor a la processó del Sant Enterrament.
Era el Dissabte de Glòria on, en finalitzar la tradicional missa, les bandes de confraries ens delectaven amb les seues tamborades acompanyades d'un magnífic castell de focs artificials.

Per finalitzar, el Diumenge de Pasqua, en la processó del Sant Encontre, Zoe Portero Xirivella i Lola Campos Rama emocionaven a totes les persones presents amb els seus versos al Jesuset i a la Verge de la Soledat. La Setmana Santa alcudiana finalitzava amb la tradicional festa pasqüera al Parc del Patinatge.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@