Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaEl Poble de l'AlcúdiaTurismeMonumentsCalvari

Calvari






Calvari i Hospital asil St. Patrici i N. Sra de l’Oreto

Aquest edifici religiós destinat a la pràctica del viacrucis, fou construït en l’any 1891 pel rector Salvador Muñoz. Està unit a l’hospital asil i ocupa l’explanada que s’estenia davant del convent en l’anomenat pla de Santa Bàrbara, a l’interior hi ha una petita capella construïda en aqueix mateix any.

La Fundació Hospital Asil Ntra. Sra. de l’Oreto i Sant Patrici, té l’origen en la voluntat del matrimoni format per Patricio Boronat Mons i Maria Loreto Arnandis Capella de construir un centre assistencial per a atendre malalts pobres i fou al voltant de 1850 quan Patricio Boronat Mons va decidir destinar els seus béns a una Fundació Benèfica.

I, en l’any 1883, després de la desaparició del vell hospital de Sant Antoni, Loreto Arnandis i Patricio Boronat crearen, amb les seues rendes, una fundació per a erigir un hospital caritatiu al nostre poble ubicat fora de l’aleshores portal de València, pròxim a l’església de l’antic convent de Sant Pere d’Alcàntara i al costat de l’antic camí Reial.

 

 

 

  

L’hospital va ser inaugurant el 17 de març de 1884, ocupava una superfície de 320 metres quadrats i estava compost de planta baixa i pis superior amb diverses habitacions. Per donació de la Sra. Josefa Chornet Boix, el 10 de febrer de 1918, la Fundació va rebre un recinte de 993 metres quadrats que limita a la que ja posseïa. Amb aquesta ampliació del terreny, l’Hospital Asil va poder comptar amb un hort de cultiu agrícola i un lloc per a la cria d’animals.

En el teu idioma

Serveis en línia



Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@