Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaEl Poble de l'AlcúdiaTurismeMonumentsCasa de la Solera

Casa de la Solera






La Casa de la Solera és una antiga llar senyorial típica del segle XVIII que ha estat restaurada per l’Ajuntament de l’Alcúdia. Avui és la seu del Museu de la Música i acull l’exposició permanent d’instruments musicals cedits pel mestre Manuel Celdrán.

Manuel Celdrán Gomáriz va nàixer a Alacant l’any 1927. Començà molt prompte els estudis de solfeig i de piano amb el seu pare, excel·lent pianista i compositor.
Va obtindre el premi final de carrera amb el vot unànime del jurat, i el premi extraordinari, Joaquin Fenollosa, de composició.
A les acaballes de 1952 se li va confiar la direcció de la banda Unión Musical Genovense del Genovés.

Al 1955 va passar a dirigir la Filharmònica Alcudiana, segons el mestre, una de les millors bandes valencianes del moment.
Celdrán va saber inculcar en ells l’estima i la passió per la seua banda amb la qual cosa els portà a forjar els ciments de l’actual Filharmònica Alcudiana.

Pasqual (José Salvador) Bohigues establí una amistat ferma amb el mestre Celdrán. Fruit d’aquesta amistat i de l’afecte del músic per l’Alcúdia i per la seua gent fou la seua decisió donar tot el conjunt d’instruments que havia adquirit al llarg de la dilatada carrera al poble de l’Alcúdia. Aquests instruments són els que avui formen el contingut d’aquest peculiar museu que ara per ara vol ser un tribut a tots els músics del poble i a tots els que estimem la nostra música.

    

A la casa de la Solera també es troba el Museu Etnològic de l’Alcúdia que presenta les seues sales permanents dedicades a les eines de l’horta i la marjal.

En el teu idioma

Serveis en línia



Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@