Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaEl Poble de l'AlcúdiaTurismeMonumentsCasa de la Música

Casa de la Música







En abril de l’any 1991 es va inaugurar el nou edifici de lo que avuí es coneix com la Casa de la Música, després de que en 1990 l’Ajuntament de l’Alcúdia donava forma a les velles aspiracions de l’Associació Musical “La Filharmònica Alcudiana” les quals passaven per tindre una seu per a la Banda i la seua Escola de Música, restaurant el vell edifici que des de 1929 havia estat com a Escorxador Municipal fins que es va tancar definitivament.

La Casa de la Música consta d’una sala d’assajos per a les Bandes de Música, una sala d’audicions, una part per a oficines i administració, un patí i tota un ala trasera amb aules i cabines d’estudi per a l’ensenyament musical.

Mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració, l’Ajuntament de l’Alcúdia li cedeix a la Filharmònica Alcudiana l’usufructe d’aquest edifici i aquesta entitat es compromet a promoure la cultura musical en l’Alcúdia, atendre les necessitats formatives musicals i aconseguir músics amb una bona preparació, millorar el nivell artístic-musical de les Bandes de Música i gestionar la realització de concerts i activitats músic-culturals que contribueisquen a una major difusió de la música en l’Alcúdia.

És la seu del Centre Professional de Música de l’Alcúdia, on any rere any es matriculen més de 250 xiquetes i xiquets per progressar amb el seu ensenyament musical, podent fins i tot arrivar a acabar el grau professional i poder dedicar-se professionalment a la música com així es demostra amb la quantitat de músiques i músics professionals que han eixit en l’Alcúdia des de la seua posada en funcionament.

A més a més de ser la seu de l’Associació Musical i del Centre Professional de Música, la Casa de la Música alberga les activitats d’altres entitats musicals que al llarg d’aquests anys han anat incorporant-se al quefer diari de la Casa, com són L’Agrupació Musical de Veterans de la Ribera del Xúquer, l’Orquestra de Saxòfons de la Comunitat Valenciana (Orsaxcova) i la Coral “Nova Creació”.

En 2016 la Casa de la Música va complir 25 anys, els quals es celebraren amb una sèrie d’actes a més a més d’una jornada de portes obertes per a que tot el poble puguera comprovar in situ tota l’activitat que es porta a cap en aquest edifici i que tants fruïts musicals ha donat i seguirà donant.

L'1 de juny de 2021 van començar les obres de rehabilitació de la façana de la Casa de la Música de l'Alcúdia. L'obra estava pressupostada amb 91.499,99 € dins del Pla d'Inversions 2020-2021 de la Diputació de València.

La reforma era una necessitat justificada donat que la façana de l'edifici presentava una sèrie d'irregularitats i desperfectes que, necessàriament, havien de ser tractats.

L'empresa encarregada de l'obra va ser Estudio Método de la Restauración S.L., una empresa que en altres ocasions ja havia treballat a l'Alcúdia en obres com la sustentació de murs de l'Antic Convent dels Franciscans Alcantarins.

Els treballs que es van realitzat durant els 45 dies van ser el picat de l'enfoscat del morter. Es va fer el buidatge de les juntes de l'atovó i la paret de mamposteria. Es va portar a terme la restauració de finestres i reixes. Amb aigua calenta i a pressió es va fer la neteja de la façana. Posteriorment es va fer el retacat de la paret de mamposteria i el rejuntat de la fàbrica de l'atovó. Per últim, tota la façana estigué sotmesa a un tractament per prevenir i combatre la humitat.

L'obra estigué dirigida per l'arquitecte tècnic alcudià, Enrique Arnandis. El projecte també va ser redactat per una alcudiana, Inma Martínez Sanchis. La rehabilitació de la façana de la Casa de la Música va acabar el 15 de juliol de 2021.

 

En el teu idioma

Serveis en línia



Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@