Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaEl Poble de l'AlcúdiaTurismeFestes i tradicionsCercavila de reis

Cercavila de Reis




Seguici medieval d’arrel tradicional pels carrers del nucli històric de la vila, que compta amb la participació de nombroses agrupacions folklòriques locals així com d’altres comparses de xancuts, menjadors de foc, ballarines orientals, saltimbanquis, joglars, trobadors, monstres i fades que fan de la nit de Reis de l’Alcúdia la més màgica de l’any en tota la Ribera.

Els Reis d’Orient arriben a l’Alcúdia travessant les muntanyes de Tous per les sendes i camins del terme, i són rebuts a l’Hort de Manus pels falconers i els carboners reials que els acompanyaran durant el seguici, fins a l’antic convent alcantarí on es representarà el tradicional betlem vivent.

Una cercavila a peu pels carrerons més antics del poble, ambientada amb els sons del tabal i la dolçaina i amb les danses i nadales tradicionals valencianes.

No faltarà tampoc el carro de garrofes, per a que els xiquets puguen agarrar-ne i donar-los-les als rossins de ses majestats.

Una estrella de focs d’ artifici anunciarà al poble que els Reis un any més han estat presents a l’ Alcúdia per omplir cada racó d’ il·lusió i per deixar els regals a totes les cases de la localitat.

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@