Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaEl Poble de l'AlcúdiaTurismeRutesRuta Bernardina

Ruta Bernardina




La Ruta Bernardina naix a l'Ermita de Sant Bernat a Carlet, on la tradició situa l'antic despoblat de Pintarrafes, lloc del naixement dels Sants de la Ribera, Bernat, Maria i Gràcia.

Aquesta Ruta dóna a conèixer els llocs emblemàtics d'on els Sants Patrons van néixer, van morir i es van forjar el seu esperit com a conversió, baptisme i martiri. Sant Baernat, monjo de Poblet, vincula les terres de la Ribera amb el monestir cistercenc de Poblet a Tarragona.


Fitxa Tècnica - 
RUTA BERNARDINA

Camí de Sant Bernat - PR-CV421 - Carlet-Alzira - Sender

Tipus lineal 
Lonjitud. 22 km
Dificultad.Baja
Inici. Ermita Sant Bernat (Carlet)
Final. Iglesia Santa Caterina. (Alzira)

Des d'allà, seguint els passos d'aquests personatges que van recórrer aquest camí en el segle XII, travessa els municipis de Carlet, Benimodo, l'Alcúdia, Guadassuar i, finalment, Alzira. Un recorregut que no deixa de ser sentimental per a uns però amb un fort contingut cultural per a tothom.

Els pobles de la Ribera tenen, a través d'aquest sender, un vincle més que sota la temàtica Bernardina com a excusa, estreny els llaços culturals que els uneix, la seva geografia, els seus cultius, les festes, o monuments, entre molts altres aspectes als que els tres germans nascuts en aquestes terres de la Ribera, van viure i van morir.

Aquesta Ruta dóna a conèixer els llocs emblemàtics on els Sants Patrons van néixer, van viure o van forjar el seu esperit com la seva conversió, baptisme i martiri.

El punt de partida de la Ruta Bernardina té lloc a l'Ermita de Sant Bernat, on es concregaron al voltant de 300 pelegrins de diferents punts de la comarca.

A la partida de Pintafarres, antic despoblat origen de la tradició Bernardina en les rodalies de Carlet, s'aixeca aquesta original Ermita de planta heptagonal, fundada pel Comte de Carlet al segle XVII, i donada el 1999 a la Confraria de Sant Bernat que el custodia. En el seu interior, de planta circular centralitzada sota cúpula sobre tambor heptagonal i l'exterior està recoberta de teules blaves. Destaca la decoració d'estil recocó i el retaule barroc on es venera la imatge de Sant Bernat. Té un segon nivell corredor i balcons que donen al centre de l'ermita. Disposa a la seva al voltant d'un àmplia zona habitada de descans.

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@