Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaCULTURA I OCINatura i tradició3.-Tallers de natura a casaSals de bany aromàtiques

Sals de bany aromàtiques

Si has tingut un dia dur o si et trobes cansat, les essències cítriques d’aquesta sal et retornaran la vitalitat i l’energia. Són molt bones per a la pell perquè ajuden a cicatritzar les ferides, a més de tonificants, el mateix que la mar. 

Com hem de preparar-les?

El millor és emprar sal grossa que mesclarem amb colorant alimentari blau (per allò de ser més suggerent) i quan ho introduïm al bany, aconseguirem un cert to marí.

Ingredients:

500 g de sal grossa.

Colorant alimentari blau.

Oli essencial de: romer, menta, ginebre, llima o timó.

Material:

Una ampolla ( de vidre o plàstic)

Una cullera.

Elaboració:

Fiquem la sal i el colorant en una safa i ho remenem tot fins que repartim el colorant de forma homogènia. Haurem aconseguit una mescla sal de color blau pàl·lid.

Tot seguit afegirem els olis elegits a la mescla, preferentment hui gotes d’oli de romer i sis gotes d’oli essencial de llima (la quantitat pot variar segons les preferències).

Passem la mescla a l’ampolla i ho deixarem ben tapat.

 

Consells:

Utilitzeu tres o quatre cullerades de sal en cada bany.

Canvieu els olis essencials al vostre gust.

LA DIDÀCTICA NATURAL AL CORRAL DE RAFEL


Estem en mig d’un paratge desconegut que va ser un lloc  de pas molt important de ramaders i de ramats transhumants. Un lloc que, ara per ara, resta oblidat encara que està poblat per gran quantitat d’éssers estranys i a l'hora fascinants.
Voleu ajudar-nos a explorar-lo?
Web Quest- Corral de Rafel

MÈTODERevista cientifica de la Universitat de València.

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

La gran dificultat que troben quan volem conéixer els diferents éssers vius i el lloc on habiten ens ha motivat a elaborar aquesta col·lecciò amb la pretensió de facilitar a tot hom l’accés a la informació necessària sobre la biodiversitat local.

ECOPARC/ECOPUNTS

Què són els Ecopunts?

Els Ecopunts són la forma en què el CRiV quantifica l'esforç mediambiental realitzat pel ciutadà quan fa un ús responsable dels ecoparcs al separar i depositar en ells els residus generats en l'àmbit domèstic.

CATÀLEG DE PLANTES

BIODIVERSITAT ALS COL·LES

Amb tota la informació que ja tindreu i amb un bon grapat d'imaginació, elaborareu un mural amb una ferramenta meravellosa que es diu GLOGSTER.

En el teu idioma

BIODIVERSITAT VIRTUAL


Benvinguts a Biodiversitat Virtual una plataforma científica i divulgativa basada en el treball cooperatiu i la participació ciutadana. Consisteix en dotze galeries temàtiques de fotografies digitals geolocalitzades i ordenada taxonòmicament. A continuació pots accedir a les diferents galeries.

PARCS NATURALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Al País Valencià existeixen 22 parcs naturals, definits com a àrees naturals que, atenent a la representativitat dels seus ecosistemes posseeixen uns valors ecològics, científics, educatius i culturals, la conservació dels quals mereix una atenció preferent i es consideren adequats per a integrar-los en xarxes nacionals o internacionals d'espais protegits.

MICRORESERVES DE FLORA VALENCIANA

Què és una microreserva de flora?

Una microreserva és una zona de menys de 20 hectàrees d'extensió, que és declarada mitjançant Ordre de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, per tal d'afavorir la conservació de les espècies botàniques rares , endèmiques o amenaçades.
Accés a la WEB

ESPAIS NATURALS VALENCIANS PROTEGITS

RESIDU ON VAS?

La «gestió de residus» inclou l'exercici de les activitats i operacions següents: recollida, transport i tractament de residus, vols saber on van?

JARDÍ BOTÀNIC/UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

FLORA SILVESTRE DEL MEDITERRÁNEO

 

El web inclou més de 4000 taxons presents de la Península Ibèrica i Balears, dels quals més de 2400 es troben a la Comunitat Valenciana. Tambè s'inclouen espècies no presents a la Península Ibèrica (o molt rares)

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@