Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaCULTURA I OCICulturaTeatreQUÈ FEM AMB EL TEATRE

QUÈ FEM AMB EL TEATRE

QUÈ FEM AMB EL TEATRE ?

Enguany teníem una bona temporada de teatre, amb cinc espectacles, com és la normalitat. N’hem pogut presentar dos, Pepitaimariua, i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, però des del 27 de març, amb Tirant, fins al final, La corte del faraón i la darrera, Celebraré mi muerte, no podrem exhibir aquests espectacles. Una llàstima. Tot el treball i esforç fet, tota la il·lusió i desig de portar el teatre a la nostra Casa de la Cultura, truncats.

La temporada estava funcionant molt bé, amb un nombre destacable d’abonats, 534, amb una acceptació dels espectacles molt bona, i amb unes perspectives del que hi havia previst prometedores.

D’entrada, la nostra intenció és intentar no deixar cap espectacle programat per fer, encara que cada dia que passa, òbviament, són més les propostes que es van ajornant, i l’agenda, en conseqüència, es va complicant, i es fa més difícil ubicar-les. Però estem segurs que amb voluntat totes les peces aniran a poc a poc trobant el seu lloc.  A més, en la proposta d’abonament de tardor, tenim ja dos dels tres espectacles acordats i amb data, Història de una maestra, i el Senyor Ruisenyor, dels Joglars, que esperem poder mantindré sense cap canvi.

         Doncs, què fer?.

         La nostra idea serà reprendre el treball el dia que es puga, ni en dia més, ni un dia menys. Si tot anara be, l’inici de temporada de tardor seria el 18 de setembre, i continuaria el 16 d’octubre, amb el Joglars.

         Cal pensar si mantenim aquestes dates i incorporem alguna de les tres obres ajornadades, o si ho refem tot, acordant noves dades amb les companyies. En tot cas treballarem per mantenir el teatre com una proposta d’excel·lència, definitòria de la nostra Casa de la Cultura, òbviament sense oblidar-nos d’altres propostes, que analitzarem també com les organitzem.

         Com hem fet des dels primers dies  i malgrat el confinament, posem al seu abast vàries propostes escèniques. Hui en presentem dues:

 


 

         La primera ens ve des de l’Instituto Nacional de Artes Escénicas i Música (INAEM), la TEATROTECA, un amplíssim contenidor digital d’obres de teatre perfectament classificades. Només cal registrar-se gratuïtament.

    http://teatroteca.teatro.es/opac/#indice

 

         La segona proposta ens ve des de València, són 10 obres per a veure onlane, des dels teatres Olympia i Talia.

         Aquestes  obres són:

-      Una gata sobre el tejado de zinc caliente, amb Juan Diego.

-      En un lugar del Quijote.

-      Tristana, amb Olivia Molina.

-      Dos más dos, amb Daniel Guzmán, Miren Ibarguren, Maria Castro i Àlex Barahona.

-      M’esperaràs?, d’Albena teatre.

-      Las amazones, amb Silvia Abascal i Loles León.

-      Vàries obres, de la Joven Compañia.

-      La muerte de un viajante, amb José Sacristán.

-      Tres sombreros de copa, sarsuela.

-      El amor sigue en el aire, amb Alaska i Mario Vaquerizo.

https://www.teatretalia.es/blog/10-obras-teatrales-para-ver-online

 

         Mentre passa el temps de confinament i mentre no puguem obrir al públic la nostra Casa de la Cultura, des de les nostres cases, seguim gaudint de l’art i no ens quedem sense teatre.

 

 

 

 

 

CANAL #QUEDATACASA


L’Institut Valencià de Cultura obri aquesta finestra 
Canal QuedatACasa de l’IVC per al període d’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària de la Covid-19 amb les intencions de seguir en contacte amb les espectadores i espectadors; d’oferir-li a la ciutadania diversos continguts culturals relacionats amb l’IVC; de seguir donant-li visibilitat als professionals valencians dels sectors audiovisuals, escènics, musicals i plàstics mitjançant algunes de les seues realitzacions; i de col·laborar en fer més lleuger el confinament a les nostres cases i evitar així la propagació de la malaltia per coronavirus.

En el teu idioma

LA BIBLIO A CASA

Serveis Cultura



Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@