Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaCULTURA I OCINatura i tradició3.-Tallers de natura a casaLoció per a fer massatges

Loció per a fer massatges

Loció per a fer massatges d’oli
d’ametles dolces amb romer i menta


L’oli d’ametles dolces mesclat amb oli essencial de romer està recomanat per a revitalitzar el cos i tonificar el músculs.
Un massatge amb aquest oli és un remei vigoritzant que farà gaudir dels seus efectes per a quan ens sentim decaiguts i amb el cos cansat.
L’essència de romer té un càlid olor a fusta i és utilitzat per a tractar la musculatura dolorida i té un efecte purificant en el cos i la ment.

L'oli de romer ajuda a estimular l'activitat mental i millorar la concentració. La inhalació d'aquest oli pot millorar l'estat d'ànim i els nivells d'energia. A més, l'aroma que desprén, combat les migranyes, maldecaps o la tensió que pugues tindre acumulada, després d'un dia dur. Mitjançant els massatges, és molt beneficiós per les seues propietats antiinflamatòries. A més, si ho apliquem en un massatge d'esquena, braços o cames, té un efecte relaxant. 

Com preparar-lo:

Mesclem 250 ml d'oli d’ametla dolça (també pots utilitzar altres olis) amb essència de romer i essència de menta
Tapar l'ampolla i invertir-la repetides vegades.
Precaucions:
No utilitzar en la cara
Ingredients:
Oli d’ametles dolces. Oli essencial de romer, i oli de menta
Consell: Proveu-lo amb un massatge als peus

Mentha x piperita

Són espècies herbàcies perennes i aromàtiques que arriben a una alçada màxima de 120 cm aproximadament. Tenen uns rizomes subterranis que fan que sovint es comportin com espècies que envaixen tot l'espai. Les fulles són de disposició oposada i són simples i de forma oblonga a lanceolada sovint tenen el marge serrat. Les flors tenen dos llavis i quatre lòbuls amb colors que van del blanc al porpra. El fruit és una càpsula amb fins a quatre llavors. L'oli essencial de la menta rep el nom de mentol. S'empra com aromatitzant i com a oli medicinal.

Usos:  Molt indicat per a fer massatges a la musculatura dolorida o cansada, alhora que es gaudeix del seu relaxant perfum. Un massatge perfecte per a dos amb una aroma relaxant i revitalitzant

 

LA DIDÀCTICA NATURAL AL CORRAL DE RAFEL


Estem en mig d’un paratge desconegut que va ser un lloc  de pas molt important de ramaders i de ramats transhumants. Un lloc que, ara per ara, resta oblidat encara que està poblat per gran quantitat d’éssers estranys i a l'hora fascinants.
Voleu ajudar-nos a explorar-lo?
Web Quest- Corral de Rafel

MÈTODERevista cientifica de la Universitat de València.

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

La gran dificultat que troben quan volem conéixer els diferents éssers vius i el lloc on habiten ens ha motivat a elaborar aquesta col·lecciò amb la pretensió de facilitar a tot hom l’accés a la informació necessària sobre la biodiversitat local.

ECOPARC/ECOPUNTS

Què són els Ecopunts?

Els Ecopunts són la forma en què el CRiV quantifica l'esforç mediambiental realitzat pel ciutadà quan fa un ús responsable dels ecoparcs al separar i depositar en ells els residus generats en l'àmbit domèstic.

CATÀLEG DE PLANTES

BIODIVERSITAT ALS COL·LES

Amb tota la informació que ja tindreu i amb un bon grapat d'imaginació, elaborareu un mural amb una ferramenta meravellosa que es diu GLOGSTER.

En el teu idioma

BIODIVERSITAT VIRTUAL


Benvinguts a Biodiversitat Virtual una plataforma científica i divulgativa basada en el treball cooperatiu i la participació ciutadana. Consisteix en dotze galeries temàtiques de fotografies digitals geolocalitzades i ordenada taxonòmicament. A continuació pots accedir a les diferents galeries.

PARCS NATURALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Al País Valencià existeixen 22 parcs naturals, definits com a àrees naturals que, atenent a la representativitat dels seus ecosistemes posseeixen uns valors ecològics, científics, educatius i culturals, la conservació dels quals mereix una atenció preferent i es consideren adequats per a integrar-los en xarxes nacionals o internacionals d'espais protegits.

MICRORESERVES DE FLORA VALENCIANA

Què és una microreserva de flora?

Una microreserva és una zona de menys de 20 hectàrees d'extensió, que és declarada mitjançant Ordre de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, per tal d'afavorir la conservació de les espècies botàniques rares , endèmiques o amenaçades.
Accés a la WEB

ESPAIS NATURALS VALENCIANS PROTEGITS

RESIDU ON VAS?

La «gestió de residus» inclou l'exercici de les activitats i operacions següents: recollida, transport i tractament de residus, vols saber on van?

JARDÍ BOTÀNIC/UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

FLORA SILVESTRE DEL MEDITERRÁNEO

 

El web inclou més de 4000 taxons presents de la Península Ibèrica i Balears, dels quals més de 2400 es troben a la Comunitat Valenciana. Tambè s'inclouen espècies no presents a la Península Ibèrica (o molt rares)

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@