Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaCULTURA I OCINatura i tradició3.-Tallers de natura a casaCrema exfoliant per a la pell

Crema exfoliant per a la pell

Hui portem ací, per a fer en casa, una màscara natural que exfoliara, suavitzara i renovara la teua pell, ja que serveix per a eliminar les cèl·lules mortes. No teu creus, fes-la i ens ho contes!

 L'espígolespígolespígol d'estiuespigola o lavanda (Lavandula angustifoliaLavandula officinalisLavandula spica) és un arbust de la família de les labiades, reconeguda com a planta medicinal. També se l'anomena Lavandula, que ve de lavo, que significa 'purificar'. Popularment és coneguda com a espígol . Aquesta família de labiades, situada en la subclasse Asteridae, és important, ja que comprèn unes 3.000 espècies agrupades en 200 gèneres.

És una planta perenne olorosa amb fulles lanceolades i inflorescència amb diverses flors blavoses agrupades formant una mena d'espiga laxa. Les tiges són de secció quadrada. Floreix a principi d'estiu i el fruit és un aqueni. L'espígol és una planta mediterrània que floreix a l'estiu, a partir del mes de juny. El seu origen és de l'oest de la conca mediterrània i habita terrenys calcaris, secs, pobres i solejats, de les muntanyes de la meitat septentrional del territori Valencià.Necessitarem:
Una cullerada d'argila preferentment blanca
Una cullerada de flors de lavanda
Una cullerada d'oli, preferentment d'ametles dolces
Dues maduixes madures

Com elaborar-ho:
Primer deixarem les dues maduixes triturades fins que quede una pasta densa, continuarem per a mesclar l'argila i les flors de lavanda amb un pal o cullera de fusta. I ja tindrem les maduixes, l'argila i les flors ben mesclades, afig l'oli d'ametles fins a aconseguir la consistència desitjada... i ja tens la teua màscara exfoliant llista per a revitalitzar la teua pell.

Consells:
En lloc de maduixes pots provar amb kiwi, poma o alvocat. La fruita si és madura millor. Utilitza un pal o cullera de fusta, ja que el metall anul·laria les seues virtuts.

 

LA DIDÀCTICA NATURAL AL CORRAL DE RAFEL


Estem en mig d’un paratge desconegut que va ser un lloc  de pas molt important de ramaders i de ramats transhumants. Un lloc que, ara per ara, resta oblidat encara que està poblat per gran quantitat d’éssers estranys i a l'hora fascinants.
Voleu ajudar-nos a explorar-lo?
Web Quest- Corral de Rafel

MÈTODERevista cientifica de la Universitat de València.

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

La gran dificultat que troben quan volem conéixer els diferents éssers vius i el lloc on habiten ens ha motivat a elaborar aquesta col·lecciò amb la pretensió de facilitar a tot hom l’accés a la informació necessària sobre la biodiversitat local.

ECOPARC/ECOPUNTS

Què són els Ecopunts?

Els Ecopunts són la forma en què el CRiV quantifica l'esforç mediambiental realitzat pel ciutadà quan fa un ús responsable dels ecoparcs al separar i depositar en ells els residus generats en l'àmbit domèstic.

CATÀLEG DE PLANTES

BIODIVERSITAT ALS COL·LES

Amb tota la informació que ja tindreu i amb un bon grapat d'imaginació, elaborareu un mural amb una ferramenta meravellosa que es diu GLOGSTER.

En el teu idioma

BIODIVERSITAT VIRTUAL


Benvinguts a Biodiversitat Virtual una plataforma científica i divulgativa basada en el treball cooperatiu i la participació ciutadana. Consisteix en dotze galeries temàtiques de fotografies digitals geolocalitzades i ordenada taxonòmicament. A continuació pots accedir a les diferents galeries.

PARCS NATURALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Al País Valencià existeixen 22 parcs naturals, definits com a àrees naturals que, atenent a la representativitat dels seus ecosistemes posseeixen uns valors ecològics, científics, educatius i culturals, la conservació dels quals mereix una atenció preferent i es consideren adequats per a integrar-los en xarxes nacionals o internacionals d'espais protegits.

MICRORESERVES DE FLORA VALENCIANA

Què és una microreserva de flora?

Una microreserva és una zona de menys de 20 hectàrees d'extensió, que és declarada mitjançant Ordre de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, per tal d'afavorir la conservació de les espècies botàniques rares , endèmiques o amenaçades.
Accés a la WEB

ESPAIS NATURALS VALENCIANS PROTEGITS

RESIDU ON VAS?

La «gestió de residus» inclou l'exercici de les activitats i operacions següents: recollida, transport i tractament de residus, vols saber on van?

JARDÍ BOTÀNIC/UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

FLORA SILVESTRE DEL MEDITERRÁNEO

 

El web inclou més de 4000 taxons presents de la Península Ibèrica i Balears, dels quals més de 2400 es troben a la Comunitat Valenciana. Tambè s'inclouen espècies no presents a la Península Ibèrica (o molt rares)

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@