Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesL’Alcúdia posa en marxa la 21a Campanya de gratuïtat dels llibres de text

L’Alcúdia posa en marxa la 21a Campanya de gratuïtat dels llibres de text

  • Imprimeix

Tal i com ha fet des de l’any 2000, l’Ajuntament de l’Alcúdia continua amb el compromís de col·laborar amb les famílies per tal d’aconseguir una educació pública no només universal, sinó realment gratuïta. L’alumnat d’infantil rebrà un total de 15.792 euros, i el de batxiller 10.440 euros.

A l’Alcúdia, els alumnes de primària, ESO i FPB participen dels bancs de llibres que l’Ajuntament va posar en funcionament als centres del poble amb fons totalment municipals. Estos bancs foren inclosos, a partir del curs 2016- 2017, dins el programa de Gratuïtat de Llibres que la Conselleria d’Educació va posar en marxa.

Com que els i les 329 alumnes d’educació infantil i els i les 88 de batxillerat no estan dins del programa finançat per la Conselleria d’Educació, l’Ajuntament de l’Alcúdia continua amb el seu projecte d’ajudes i ha lliurat un val de 48€ per a cada xiquet o xiqueta dels quatre col·legis d’Infantil i primària del poble i 120 € a l’alumnat de batxiller.

Enguany, els vals d’infantil s’han repartit en els mateixos centres i, en molts casos, s’han quedat directament a càrrec de les tutories d’aula, per a comprar material d’ús col·lectiu al llarg del curs.

Dins el pla Reactivem l’Alcúdia amb què l’Ajuntament vol ajudar a recuperar l’activitat del municipi en este context de pandèmia, s’han augmentat les ajudes vinculades a l’educació en un 20%, motiu pel qual l’import del xec de l’alumnat d’infantil passa dels 40€ del curs passat als 48 actuals i els de l’alumnat de batxillerat no repetidor passen dels 100€ del passat curs als 120. Esta iniciativa no sols ajuda a disminuir el cost econòmic que suposa per a les famílies l’inici del curs escolar, sinó que també potencia, fomenta i promociona els centres escolars de l’Alcúdia així com el comerç local (papereries i llibreries), ara que ens necessiten més que mai per mntindre la seua activitat.

L’import dels vals d’infantil suposa un total de 15.792, i els vals de batxillerat suposen 10.440€, en total el pressupost d’estes ajudes directes a les famílies de l’alumnat és de 26.232€. També augmenten el mateix percentatge en este exercici les beques transport i les ajudes per a material informàtic dels universitaris. Per a completar el paquet d’ajudes vinculades a l’educació, l’ajuntament abonarà en estre curs el 25% de la matrícula a tot l’alumnat del Centre Professional de Música de l’Alcúdia i el 10% del menjador de les escoletes infantils.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@