Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesLa Conselleria d'Obres Públiques dona llum verda a una nova rotonda a la CV-50

La Conselleria d'Obres Públiques dona llum verda a una nova rotonda a la CV-50

  • Imprimeix

 

 

La decisió s’ha comunicat a una reunió telemàtica entre la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, el Sotsdirector General de Mobilitat, Josep Llin, l’Alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, i el cap de l’oficina tècnica de l’Ajuntament, Xavier Gil.

L’actuació suposa el replanteig d’un primer projecte de rotonda que es va proposar per part de la Conselleria l’any 2018, i que estaria ubicada en l’encreuament del carrer Gutiérrez Mellado amb la pròpia CV-50.

La rotonda que finalment veurà la llum, ubicada uns 80 metres cap al nord, vindrà a solucionar el problema de l’excessiu pas de vehicles per dins del nucli urbà de l’Álcúdia, en desviar el trànsit procedent de la CV-50 per la ronda perimetral, que també se completarà en esta mateixa actuació.

 

Amb data de 5 de juny, l’alcalde de l’Alcúdia va presentar un escrit a la directora general, demanant-li que s’estudiara desplaçar la ubicació de la glorieta que s’anava a situar en la intersecció de la CV-50 i el carrer Gutierrez mellado, ja que l’oficina tècnica municipal havia detectat que amb eixa ubicació, la glorieta impossibilita una futura i necessària connexió de l’avinguda Europa, a través de la qual es configura la ronda perimetral del poble de l’Alcúdia.

“Els avantatges d’esta nova posició de la glorieta i de la connexió amb la ronda existent són molts, entre els quals destaca la culminació de la referida ronda, cosa que permetria distribuir eficientment el tràfic entre la CV-50 i el polígon industrial La Creu a través d’un vial principal” exposava l’escrit. A més, es milloraria la seguretat a la CV-50 i es pacificaria el trànsit urbà a l’avinguda de Carlet i l’Avinguda de Guadassuar, la qual remodelació ja està en fase de redacció del projecte.

 

Per part de la Conselleria s’ha considerat que hi havia una confluència d’interessos entre la Direcció General i l’Ajuntament, i s’ha acordat impulsar esta solució en la reunió entre les parts, celebrada ahir de manera telemàtica.

El següent pas serà la presentació per part de Conselleria d’una versió preliminar que s’estudiarà i donarà pas al projecte definitiu.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@