Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesUn cap de setmana carregat de cultura

Un cap de setmana carregat de cultura

  • Imprimeix

Dos concerts a l’aire lliure, un de la Colla La Rosca i altre de la Filharmònica Alcudiana, i una obra d’Els Joglars a la Casa de la Cultura

ha sigut l’oferta cultural per al passat cap de setmana, molt ben acollida pel públic.

Ja feia molts mesos que a l’Alcúdia no es gaudia d’un cap de setmana amb tres esdeveniments culturals, un fet tant habitual abans de la pandèmia i que ara sembla extraordinari.

Cal dir que tots tres actes han estat rodejats d’estrictes mesures higièniques i sanitàries, fins i tot amb més distància de l’ estrictament necessària, per tal d’extremar les precaucions: En tot moment, tant a l’interior de la Casa de la Cultura com a l’espai acotat a la plaça Tirant lo Blanc, les entrades i eixides han estat seqüenciades i marcades per diferents itineraris. Gràcies als voluntaris de Protecció Civil, s’ha pres la temperatura i s’ha oferit gel desinfectant a cada persona a l’entrada de l’espectacle, s’ha tingut cura de no superar l’aforament i, a més, s’ha pres el nom i telèfon de tots els assistents per tal d’assegurar la traçabilitat en cas que fóra  necessari donar les dades a salut Pública.

En estes estrictes condicions, divendres 16, a les 8 de la vesprada, va tindre lloc l’actuació de la Colla La Rosca de tabals i dolçaines, en un concert enclavat dins del programa Retrobem la nostra música de la Diputació de València. Tocates de carrer i obres de concert anaren succeint-se per a goig dels assistents, baix la batuta del mestre de la Colla i del Centre Professional de Música de l’Alcúdia, Xus Gandia.

Eixa mateixa nit, a les  22.30, començava a la Casa de la Cultura Señor Ruiseñor, de la companyia Els Joglars, una obra que estava programada en la temporada de teatre de tardor i que afortunadament no ha hagut de ser suspesa. La companyia catalana va oferir la seua crítica mordaç del Procés davant un públic d’un centenar de persones, res a veure amb l’abonament habitual, que sobrepassa les 500 espectadores, però molt digne en estos temps de pandèmia i de por als espais tancats.

Dissabte 17, tornà la música valenciana a la plaça Tirant lo Blanc amb l’actuació de la  Filharmònica Alcudiana, dins del programa de concerts de música de banda Excel·lent, de la Diputació de València. Baix la batuta de Sergi Pastor, la Filharmònica va fer un passeig per diferents estils de música composta per mestres valencians: des del pasdoble fins a la música popular arranjada per a concert, passant per una suite i un episodi simfònic.

L’hora de l’actuació va sumar la màgia de la posta de sol a l’encís de la interpretació musical, fent de la vesprada de dissabte un moment redó per a participants i espectadors.

 

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@