Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesComunicat de l’Alcalde sobre la incidència de la COVID (22-10-20)

Comunicat de l’Alcalde sobre la incidència de la COVID (22-10-20)

  • Imprimeix

L’Alcúdia ha passat de tindre 14 casos acumulats en 2 setmanes a tindre’n 45. triplicant les dades de la passada setmana.

Això significa una incidència de 360/100.000.

Tot i no ser unes xifres tant elevades com en altres punts, ens preocupa molt que s’hagen multiplicat per tres el nombre de casos acumulats en els darrers 14 dies respecte a la reunió de dijous passat amb Salut Pública.

Crec que no m’equivoque si us dic que estem pagant  les imprudències del pont del 9 d’Octubre. Està clar que cada vegada que hi ha una festa popular, se celebre o no per part institucional, els ciudatadans  tenim tendència a abaixar la guàrdia en les reunions amb la família o amb les amistats.

Segons les dades que ens ha ofert hui Salut Pública, la falta de cura en estes ocasions és transversal, afecta pràcticament per igual els dos sexes i tampoc no podem tirar la culpa a la inconsciència de la joventut, perquè si si bé hi ha 11 casos entre 20 i 27 anys, també n’hi han 11 positius dels 35 al 45, i altres 11 majors de 55.

És per això que us demane a tot el veïnat que recordeu la importància de guardar les tres M, Mascareta, Mans netes i Mantenir la distància. Es IMPRESCINDIBLE seguir-les  al peu de la lletra. També és molt important que no temptem a la sort, fent celebracions al carrer o a les cases, ja tenim ahí el dia de les Ànimes. La festa anglosaxona de Halloween cada dia se celebra més entre nosaltres. Us demane per favor que enguany no ho feu, o que ho celebreu només en petit comité; la Policia Local té ordre d’intervindre davant la denúncia de qualsevol veï per la celebració de festes multitudinàries, i també ho farà d’ofici davant qualsevol grup de més de 10 persones pel carrer, si no van conforme marquen les normes.

De moment, el Cementeri estarà obert per a la festa de Tots Sants, des de l’ajuntament hem preparat un protocol que va des de control d’aforament visible per a tothom a través d’una pantalla fins a reforçar la neteja a diari des del 27 d’octubre fins al 2 de novembre, passant per una sèrie de mesures quant a lús d’elements comuns, entrades i eixides, que es donaran a conéixer ja este cap de setmana. Hem d’aconseguir entre totes i tots que la incidència al poble no puge més, perquè de ser així ens podria obligar a tancar el cementeri, i eixe és un escenari que no ens agradaria a ningú.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@