Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaEl Poble de l'AlcúdiaTurismeMuseus i col·leccionsCol·leccions arqueològiquesJaciment Àngel Nogales

Jaciment Àngel Nogales



                                                                   PÀGINA EN CONSTRUCCIÓ

Jaciment Plaça Àngel Nogales

Jaciments Plaça Àngel Nogales, Patrici Boronat, General Albert i carrer València.

Les investigacions sobre la cultura material de les estructures sepultades baix nous estrats urbans han millorat el coneixement sobre les diverses cultures als pobles, encara que poc ens dirà un objecte o fragment tan sols guardat en una vitrina, si no va acompanyat per l’estudi i coneixement del lloc destruït. 

A l’Alcúdia a causa de les obres per a fer carrers de vianants, als carrers Patrici Boronat, General Albert i carrer València apareixen sepultades restes de ceràmica, mentre a la Plaça d. Àngel Nogales apareix soterrada a un metre de profunditat una estructura que forma una bassa, a prop de grans murs construïts amb grans bolos de pedra de riu. A l’interior d’aquesta bassa apareixen restes de ceràmica consistent en fragments d’escudelles, plats, gerres, orses, vidre i ossos, alguns del fragment amb decoracions que són l’objecte d’estudi.

       

L’excavació, estudi i catalogació a estat a càrrec de l’arqueòloga de Benimodo Pau Armengol Machí, els treballs d'excavació per a extraure tots els materials van ser fets del 9 al 26 de març de 2020, per a posteriorment netejar, classificar i catalogar tot el material trobat.

    

    

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@