Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesComunicat de l’Alcalde de l’Alcúdia sobre la incidència de la COVID

Comunicat de l’Alcalde de l’Alcúdia sobre la incidència de la COVID

  • Imprimeix

L’Alcúdia, amb 93 casos acumulats en els últims 14 dies, manté una incidència per damunt de 760/100.000, la major de la comarca en pobles de més de 10.000 habitants

 

Si bé s’ha trencat la tendència a l’alça i sembla que la corba s’ha estabilitzat, estem parlant de xifres molt elevades, que fan que l’Alcúdia tinga una incidència de 763/100.000 habitants, la més altra entre les poblacions de més de 10.000 habitants de l’àrea de salut de la Ribera, i triplicant la mitjana autonòmica, que està en 252.

No es tracta de crear alarma a la població, ja hem vist altres poblacions que han superat i fins i tot han doblat eixa incidència i han pogut controlar-la , afortunadament, i ara es mantenen en números més baixos.

Com dic no volem alarmar, però sí és necessari donar un toc d’atenció a la ciutadania alcudiana, perquè l’objectiu per a tots i totes no deu ser estabilitzar-nos en este nivell, sinó abaixar fins a les xifres que teníem abans d’esta segona olejada  de la COVID.

Mireu, des de la celebració de Halloween fins al dia de hui la Policia Local ha imposat 60 multes per l’incompliment de l’ús de la mascareta, o el seu ús inadequat, i a partir de hui he demanat l’intendent en cap que els agents intensifiquen la seua labor en este sentit. La Policia Local té ordre també d’intervindre davant la denúncia de qualsevol veï per la celebració de festes multitudinàries, i d’actuar amb tot el pes de la llei davant l’incompliment de la mesua cautelar de quarantena o confinament, marcada per sanitat.

Tot i això, no em cansaré mai de repetir que la solució està a la mà de cadascuna de les persones, grans i menudes. L’Ajuntament pot ajudar, però no depén de les institucions el grau de compromís de la ciutadania amb les regles imprescindibles per a fer front a la pandèmia. Us demane a tot el veïnat que recordeu la importància de guardar les tres M, Mascareta, Mans netes i Mantenir la distància. Es IMPRESCINDIBLE seguir-les  al peu de la lletra.

 

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@