Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesComunicat de l’Alcalde de l’Alcúdia sobre la incidència de la COVID

Comunicat de l’Alcalde de l’Alcúdia sobre la incidència de la COVID

  • Imprimeix
  • L’Alcalde de l’Alcúdia demana prudència en el pont de Sant Andreu

    • L’Alcúdia té a data d’ahir 58 casos acumulats en el últims 14 dies, el que suposa que n’ha abaixat 23 des de la setmana passada i la prevalència ha passat a ser de 476/100.000
    • El patró del poble, sant Andreu, se celebra dilluns 30 de novembre, pel que per a l’Alcúdia hi haurà pont dos caps de setmana seguits

En la reunió setmanal dels alcaldes i regidors de sanitat amb els responsables del departament de Salut Pública de la Ribera, s’han donat a conéixer les dades acumulades de les darreres dues setmanes. Després d’un mes ben complicat, en què els casos positius en COVID-19 a l’Alcúdia van arribar a ser 97, amb una prevalència de vora el 800/100.000; i després de prendre totes les mesures aconsellades de les autoritats sanitàries, finalment s’ha aconseguit estar en un 476/100.000 de prevalència i els casos acumulats en 14 dies han abaixat a 58.

D’eixos 58, he de dir que, tot i que a altres pobles la majoria dels contagiats són joves, ací a l’Alcúdia no és així: en tenim 17 casos de menors de 30 anys, comptant entre ells 7 xiquets de menys de 15, i la franja més castigada és la de 30 a 60 anys, amb 30 casos (sobretot la dècada dels 40 als 50, en la qual hi ha 17) De persones entre 60 i 95 anys se n’han contagiat 11.

Estic molt content pel comportament de  veïns i veïnes, que en realitat és el més important per tal de mantindre la pandèmia baix control. La cosa va bé, i més si tenim en compte que dijous que ve desapareixerà del compte les dades de l’11 al 17, que suposen 34 casos. Ens quedaríem en unes xifres molt raonables, en cas que no pujaren els contagis durant la pròxima setmana.

Sabem que el dia del patró és d’ací a quatre dies, des de l’ajuntament no hem programat cap acte per a celebrar-ho, igual que no en vam programar cap tampoc per a la patrona, la Mare de Déu de l’Oreto. Enguany no deguem fer-ho.  Sabem també que enguany Sant Andreu cau en dilluns i que és un pont que qualsevol any hagués servit per a anar-se’n fóra, o per a festejar en el poble. Enguany, però jo us demane que ho eviteu. A més, les famílies alcudianes tenen el costum d’ajuntar-se a la taula eixe dia per a celebrar-ho. Jo, des d’ací us pregue que no ho feu. Si pot ser, no us ajunteu amb ningú que estiga fóra del nucli de convivència, preservem la salut de iaios i iaies, de xiquets i xiquetes i de tots els membres de la família.

Recordeu que, en tot cas, les reunions en interiors estan reduïdes a un màxim de sis persones, amb la precaució de ventilar l’estança i dur la mascareta sempre que no s’estiga menjant.

Des de l’ajuntament hem demanat a la policia Local que vetle especialment pel compliment de les normes durant este pont, igual que durant el pròxim pont de la Puríssima. Serem exhaustius controlant l’horari de tancament de locals, l’aforament màxim permés, el màxim de persones per taula (6) i la distància entre les taules. També es controlarà que es guarden les distàncies al carrer, i que tots i totes duguem posada la mascareta. Els agents tenen ordre d’aplicar tot el pes de la llei a aquelles persones que es boten la normativa COVID.

Us desitge a tots i a totes un feliç dia de Sant Andreu, recordeu que l’alegria no esta renyida amb la prudència.

               Andreu Salom

               Alcalde de l’Alcúdia

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@