Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesTRAGSA repara els camins més perjudicats per les pluges del terme de l’Alcúdia

TRAGSA repara els camins més perjudicats per les pluges del terme de l’Alcúdia

  • Imprimeix

Després de les pluges del 5 de novembre, la infraestructura agrària del terme de l’Alcúdia va quedar molt perjudicada, l’alcalde, molt preocupat per l’accés als camps en plena temporada de collita, va demanar a Seguretat i Emergències l’actuació de TRAGSA en els punts més conflictius. Esta setmana s’estan duen a terme les actuacions.



El dia 12 de novembre,  en la reunió que mantingueren a Benifaió amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, els alcaldes de la comarcaper valorar els danys derivats de les intenses pluges del passat 5 de novembre, Andreu Salom ja va informar que en el terme municipal de l’Alcúdia es produïren danys de rellevància en els camins rurals els quals, en molts casos, impedien l’accés a la major part de les parcel·les agrícoles que a hores d’ara es troben en procés de recol·lecció tant de la taronja com del kaki, els dos productes més conreats en la nostra zona i que suposen un impacte de desenes de milions d’euros en l’economia local.

L’Ajuntament, amb els seus recursos i de manera immediata va començar a actuar obrint pas en les principals vies, però la capacitat del consistori és limitada i, com a la reunió es va oferir la possibilitat d’ajuda  per part de TRAGSA, l’alcalde de l’Alcúdia va escriure una petició a Josep Maria Àngel Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, en què explicava la urgència d’esta ajuda,  “perquè són moltes les parcel·les a les quals i a hores d’ara és impossible accedir” . Es tracta de reparacions de camins que són complicades perquè la força de l’aigua els ha fet desaparéixer completament.

Salom adjuntava  a la petició l’informe elaborat per la Policia Local sobre les afeccions en el terme municipal. “Per tots estos motius – acabava Salom- li pregue que donen la màxima prioritat a les actuacions en camins rurals de l’Alcúdia i dels pobles del voltant, perquè cada dia que passa sense poder reparar té conseqüències econòmiques molt greus en tota la cadena de producció i comercialització dels nostres conreus agrícoles”.

La passada setmana, tècnics de TRAGSA van tindre una reunió a l’ajuntament amb l’alcalde i representants de la Policia Local i el departament d’agricultura i després una visita sobre el terreny per veure l’estat de les infraestructures més afectades. Esta setmana ja s’està treballant en elles, s’han arreglat ja el camí d’accés al Corral de Rafel, així com  trams dels camins Picadero, Assagadors, Casa Serra i Pinà d’Àlvaro, que havien patit escletxes que feien impossible el pas. A hores d’ara no queda pràcticament cap parcel·la agrícola del terme a la qual no es puga accedir per a collir kakis o cítrics

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@