Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaEl Poble de l'AlcúdiaTurismeEspais naturalsLa CreuetaTransició

Transició

Transició de La Creueta

La finca de La Creueta és un paratge actualment en recuperació després de molts anys d'abandó. La descripció de la vegetació de la zona donaria per a una publicació específica, ja que es disposa actualment de més de 100 espècies catalogades i d'altres tantes en procés de catalogació, així que simplement referirem les principals espècies arbòries: el conjunt monumental de la carrasca i el pi pinyoner, amb diàmetres normals superiors al metre; el conjunt del pi pinyoner amb el cedre del Líban; la magnòlia, el castanyer d'índies i la pineda de la zona de llevant són l'estructura sobre la qual es treballa per recuperar l'espai.

 

El jardí conte arbres i plantes amb interes botànic i cultural, en aquest apartat tenim una primera ferramenta per a obtindre informació de les plantes i arbres més interesants.

 

1.Aesculus hippocastanum

Castanyer fals. Castanyer d'Índies 

El castanyer bord o castanyer d'Índia (Aesculus hippocastanum),és un arbrcaducifoli de la subfamília de les hipocastanàcienadiu d'una petita àrea de les muntanyes dels Balcans, al sud-est europeu, principalment al nord de Grèciperò també a Albàniai a Macedònia del Nord. És àmpliament cultivat a tots els països de clima temperat (sobretot a Europa Central) i s'empra en molts casos com a arbre ornamental.

També pot rebre els noms de castanyer agre, castanyer de cavall, castanyer de mal de queixal i castanyer d'Índia comú.Addicionalment hi ha les variants lingüístiques castanyer d'Índies, castanyer de l'Índia. El fruit s'acostuma a denominar castanya, però també pot rebre els noms de castanya borda, castanya índia i existeix la variant lingüística castanyes pilongues.

Aesculusés el nom llatí de l'alzinai hippocastanum significa castanya de cavall, ja que antigament utilitzaven el seu fruit per alleujar la tos i l'asma dels cavalls.

Usos medicinals:

Pot aplicar-se en forma de pomada per via externa, ja que redueix el diàmetre de les venes disminuint la inflamació provocada per varius, flebitis, insuficiència venosa i altres trastorns circulatoris (com per exemple edemes, equimosi, cuperosi rosàcia).

En ser un potent vasoconstrictor es fa servir envers les hemorroides per reduir el seu volum (al tenir una elevada turgència) i alleujar el seu dolor.

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@