Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaEl Poble de l'AlcúdiaTurismeEspais naturalsLa CreuetaLa Creueta ara

La Creueta ara

 

La Creueta ara

En relació a les singularitats pel que fa a la vegetació, al jardí de la Creueta podem trobar grans arbres d'interès local, més concretament exemplars de Carrasca, Cedre de l'Atles, Eritrines, Fals castanyer, Magnòlia, Eucalipte, Jacaranda, Palmeres de la Fortuna i Til·lers que fan del paratge un lloc únic.

La finca de La Creueta és un paratge actualment en recuperació després de molts anys d'abandó. Disposa actualment de més de 100 espècies catalogades i d'altres tantes en procés de catalogació, les espècies arbòries més importants són una monumental carrasca, al costat d'un gran pinyoner, així com una vella magnòlia i un gran tell. En l’actualitat el jardí es troba en procés de creació, es troba en plantació de nous arbres i treballant amb la configuració d’un sender circular que el recorre tot el jardí, així com l'execució d’una tanca de forja en tot el perímetre del jardí.

Respecte a l'ús de materials naturals, s’està reutilitzant els materials en la major mesura possible. Un primer exemple seria la reutilització de les vorades antigues retirades en les obres de conversió en zona de vianants del centre del poble en l'adequació del jardí de la Creueta, així com els troncs dels exemplars morts o en greu decadència resultants de la primera fase de neteja, que s’han reutilitzat en la mateixa finca.

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@