Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesEVITEM UNA QUARTA ONADA !!

EVITEM UNA QUARTA ONADA !!

  • Imprimeix

EN TEMPS DE FALLES: NO ENS FALLES!
L’ALCÚDIA SENSE COVID-19

A La Ribera, estem eixint de la tercera onada de la pandèmia per Covid-19. Esta tercera onada ha estat molt més greu que les dues primeres: de 5.905 de persones amb Covid19 a onze de desembre, hem passat a 19.320 tres mesos després (quasi quatre vegades més).

Darrere d’estos números hi ha

persones: totes i tots tenim familiars, amistats o persones conegudes que ha estat malaltes, ingressades o, inclús, que ens han deixat. Els serveis de salut quasi s’han desbordat.

Les noves soques del virus, un alleugeriment de les restriccions, el bon oratge i les ganes de trobar-nos en temps de falles i setmana santa, ens col·loca en una situació de risc davant d’una possible quarta onada.

Però també, en este temps de falles, en este temps de quasi primavera, tenim bones notícies per compartir:

  • Les mesures restrictives de les darreres setmanes han estat efectives. Entre totes i tots hem aconseguit que la incidència acumulada en 14 dies del departament, siga d’uns 40 casos per 100.000habitants. Xifra que no es donava des de l’estiu.

 

  • Hem vacunat amb èxit a les persones i professionals de les residències i al personal sanitari, i està avançant la vacunació de les persones majors. Les vacunes són efectives i s’han reduït les noves infeccions.

 

Ara més que mai, sabem que els nous casos Covid19 (inclús els produïts per les noves soques), els ingressos a l’hospital i UCI, i les morts… SÓN EVITABLES. Juntes i junts podem evitar una quarta onada.

 

DECÀLEG PER EVITAR UNA QUARTA ONADA

1)      Hem d’acceptar que anem a viure unes setmanes de març i abril condicionats per la Covid, i això ens obliga a seguir adaptant la nostra forma de relacionar-nos. Sembla difícil, però podem aconseguir-ho pensant en les avantatges que anem a obtindre.

 

2)      És important compartir amb altres persones les emocions i les experiències que esta tercera onada ens ha portat. Els testimonis i vivències del que ha passat ens fan ser més conscients de la situació i podem trobar motius d’esperança per seguir endavant.

 

3)      Hem de seguir complint més que mai les mesures que ens indiquen les autoritats. L’objectiu és que es reduïsca al mínim la mobilitat i la interacció social per tallar en sec la transmissió del virus. Recorda que hi ha moltes activitats que podem fer ben a prop de casa i amb el nucli familiar convivent.

 

4)      Si aconseguim mantindre els poquets casos Covid19 que tenim ara, arribarem al mes d’abril amb les millors condicions per a iniciar la campanya de vacunació massiva.

 

5)      És normal tindre ganes de veure els familiars i les amistats que enyorem, però encara ens queda un xicotet esforç per mantindre les limitacions per tal de protegir-nos. Per això, hem de continuar adoptant les mesures de prevenció, les famoses 3M: ús de Mascareta, mantenir 1,5 Metres de distància i llavats freqüents de Mans preferentment amb aigua i sabó o solució hidroalcohòlica. Ara sabem també de la importància de la ventilació de les estances i de prioritzar les activitats a l’aire lliure.

 

6)      Fer un poble segur i saludable comença per cada casa: hem de convertir els nostres entorns familiars i socials en espais segurs: 3M + Ventilar + Desinfectar + Limitar encontres. Recorda que, actualment, la majoria de brots per Covid-19 continuen donant-se en entorns familiars i socials.

 

7)      Recorda que la principal mesura per a controlar la Covid-19 és tallar en sec la cadena de transmissió del virus. Com? Fent aïllament preventiu si tens símptomes o eres contacte estret, i complint correctament tot el període de quarantena.

 

8)      Si contacta amb tu una persona professional sanitària o rastrejadora, és important que detalles al màxim tota la informació sobre els teus contactes per tal que es faça un rastreig exhaustiu i poder tallar la cadena de transmissió.

 

9)      És important no fer cas de suposades “persones expertes” ni difondre rumors ni comentaris que no vinguen de fonts fiables. Si necessites informació o aclarir dubtes, acudeix a fonts oficials, com ara la pàgina web de la Generalitat Valenciana: http://coronavirus.san.gva.es/ , o telefona al 900 300 555.

 

10)  Este decàleg serà efectiu si confiem amb les autoritats locals i sanitàries. Els nostres centres de salut tracten d’organitzar-se per avançar en la vacunació i alhora donar la millor atenció possible. La confiança, les bones formes, la comunicació i la responsabilitat social són també les altres vacunes de què disposem per a controlar el virus.

EN TEMPS DE FALLES: NO ENS FALLES!!! EVITEM UNA QUARTA ONADA

 

Alzira, 14 de Març de 2021

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@