Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesL'Àgora Jove, preparada per a començar la campanya de vacunació a l'Alcúdia

L'Àgora Jove, preparada per a començar la campanya de vacunació a l'Alcúdia

  • Imprimeix

A partir del dilluns 24, els veïns i veïnes de l'Alcúdia i Guadassuar estaven citats per rebre la vacuna contra la Covid-19 a l'Àgora Jove.

L'edifici va ser elegit com el més adequat, ja que compleix amb totes les indicacions que Salut Pública considerava necessàries: ventilació creuada, portes d'entrada i d'eixida, diferenciació de zones: prevacunació, vacunació i postvacunació, magatzem i serveis.

La brigada d'obres de l'Ajuntament de l'Alcúdia ha estat treballant durant tot el mes de maig per a adequar l'espai a les necessitats per poder començar amb la inoculació de les dosis. A la planta baixa, de 864 m2 de superfície diàfana, s’ha col·locat una zona preparada per a l’admissió , a l'entrada del recinte, on els pacients podran donar les dades i passar a la zona d'espera per a la prevacunació i una altra zona de postvacunació, dotada amb 50 cadires, és a dir, 5 files per 10 cadires cadascuna.

Just abans del punt de vacunació es va instal·lar un punt de triatge, per si alguna persona té al·lèrgies o patologies per les quals cal valorar la convinença de la vacuna. S’han separat amb paravents dos punts de vacunació, als quals es calcula que se podran vacunar al voltant de 40 a 45 persones cada hora.

Per a atendre algun cas que es done de malestar o qualsevol tipus de reacció, s'han col·locat dues lliteres, prop de la zona restringida de què disposa el personal mèdic. A més hi ha un magatzem a la mateixa planta baixa per a guardar i conservar les dosis que s'administraran.

Característiques de l'Àgora Jove

L'Àgora Jove està situada al carrer Ismael Tomàs Alacreu, al polígon industrial La Creu. És una construcció de vora 1.000 m² de superfície amb un total de 1137m² construïts en sues plantes sobre una parcel·la de 2.500 m².

L'edifici de tipus polifuncional, que va ser pensat per a acollir distintes associacions juvenils i activitats culturals de l'Alcúdia, va ser una de les dues propostes que l'Ajuntament va presentar com a seu per a la campanya de vacunació contra la Covid-19.

Les dues opcions oferides van ser, la Ludoteca Municipal i l'Àgora Jove. Donades les circumstàncies actuals, ambdós edificis es troben sense cap activitat. La Ludoteca Municipal tenia a favor seu la ubicació més cèntrica i en la seua contra les dimensions i la dificultat d'aparcament per a les persones que vingueren del poble veí.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@