Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesManuel Boix, la forja d’un pintor

Manuel Boix, la forja d’un pintor

  • Imprimeix

  • La casa de la Cultura de l’Alcúdia ha acollit la presentació del llibre sobre el seu artista més universal.

     

El llibre, publicat per la Institució Alfons el Magnànim, de la qual és vicepresident l’alcalde de l’Alcúdia, enceta la col·lecció VIDES D’ART dirigida per Martí Domínguez que, ha volgut encarregar-se ell mateix del primer número de la col·lecció: MANUEL BOIX. LA FORJA D’UN PINTOR.

L’acte es va celebrar a la sala gran, donat que a la sala de conferències no haguera cabut el públic assistent. Acompanyaven a la taula a Manuel Boix i Martí Domínguez el director del Magnànim, Vicent Flor, l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

“No podia haver un lloc més “Boixià” per a presentar este llibre- afirmava Andreu Salom en el seu parlament- des de l’A del logotip que identifica la Casa, i que està present al quadre que presideix l’escala principal, fins a la impressionant Cúpula de la Ribera... passant per les superbes escultures que presideixen la planta baixa... la  Casa de la Cultura de l’Alcúdia respira Boix.”  

Tant la primera autoritat alcudiana com el conseller van qualificar d’encert la col·lecció i la tria de Martí Domínguez per orientar-la, qualificant-lo d’home renaixentista, biòleg de formació però professor en graus i màsters de periodisme. Director de la revista Métode i amb una llarga llista de títols de novel·les a les seues esquenes, carregades de premis. A més, Domínguez és també un home bolcat en l’art i ha comissariat exposicions i escrit catàlegs d’artistes diversos.

Martí Domínguez ha conversat llargament amb Manuel Boix i d’ací han sorgit 200 pàgines que no són exactament una biografia a l’ús, sinó una sèrie d’imatges contextualitzades que permeten al lector entendre el que sovint no coneix: qui hi ha darrer de l’obra vista i admirada. Qui és Manuel Boix.

Al llarg de l’obreens anem familiaritzant amb l’artista i compartint amb ell eixa facilitat innata per al dibuix i el modelatge amb que va néixer, el gust heretat per l’art sacre, les persones que seran essencials en la seua elecció de vida, com ara el mestre Bausset, el pare Alfons Roig, l’escriptor Joan Fuster... i també de la seua companya de vida, Ana Chornet, en qui ha trobat suport i complicitat en cadascuna de les seus empreses. 

Domínguez ens porta també de la mà a conèixer els fruits d’una amistat i una relació artística a tres bandes: Boix, Heras i Armengol... així com de les col·laboracions amb lletraferits com ara Josep Lozano, Josep Palàcios, Vicent Andrés Estellés o Terenci Moix. 

“Manuel Boix, -afirma  Salom- és l’homenot imprescindible de l’Alcúdia, i el llibre de Martí Domínguez és la peça necessària per entendre’l”.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@