Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesL’Alcúdia suspén per segon any la Fira Gastronòmica

L’Alcúdia suspén per segon any la Fira Gastronòmica

  • Imprimeix

L’Ajuntament de l’Alcúdia i l’Associació Fira Gastronòmica han pres la difícil decisió de suspendre la Fira Gastronòmica i el concurs de Putxero Valencià i postres de Kaki Persimon que estaven programats per al mes d’octubre. 

Este matí s’ha reunit L’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom i el regidor de Fira Gastronòmica, Ruben Grau, amb els representants de l’Associació Fira Gastronòmica, Lluis Ribera i Vicent Avellán, acordant unànimement la suspensió tant de la Fira gastronòmica com del concurs de Putxero valencià i postres de Kaki Persimon. La Fira Gastronòmica estava programada del dia 8 fins al 12 d’octubre i el concurs per al dia 4. 

La fira és una fita festiva clau del nostre municipi, un senyal d’identitat local, però també un moviment econòmic important. Del concurs de Putxero també podem dir el mateix, és una cita que ja té nom propi en el calendari dels concursos gastronòmics de la nostra Comunitat; per tant, ha sigut una decisió complicada i molt dura per a ambdues parts.

“Ens trobem en una situació sense precedents per a la que necessitem estar units com a poble- declara Andreu Salom- estem treballant des de la convicció que el pròxim any podrem celebrar la Fira Gastronòmica de 2022 que totes les alcudianes i alcudians mereixem.”

Per la seua banda, el president de l’associació Fira Gastronòmica, Lluis Ribera, ha explicat a la reunió que en la situació actual produïda per la pandèmia, i amb les restriccions que estan en vigor fins el dia 27 i que no sabem si s’allargaran, era impossible celebrar una fira de les característiques de la Fira de L’Alcúdia. Cal tenir en compte que a hores d’ara està prohibit el consum en barra, i les degustacions a les casetes i food trucks  són un dels atractius principals de la fira.

Ambdues entitats han estat d’acord que cal adoptar mesures que permeten treballar per salvaguardar la salut pública, i les recomanacions de les autoritats i experts sanitaris i el respecte de la distància social per evitar el contacte físic fan inviable la realització dels actes massius. La Fira Gastronòmica comporta actes multitudinaris que són incompatibles tant amb la situació actual com futura a curt termini segons totes les indicacions de les autoritats.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@