Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesEl ple de l’Alcúdia dóna un pas més cap a la eficiència energètica

El ple de l’Alcúdia dóna un pas més cap a la eficiència energètica

  • Imprimeix

Ahir de vesprada es va celebrar el primer plenari de 2022 de l’Ajuntament de l’Alcúdia, de manera telemàtica. Entre altres punts, es va aprovar per unanimitat l’aprovació de l’encàrrec de gestió de redacció del projecte tècnic de millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic de l’Alcúdia i també la gestió de la subvenció corresponent, a l’Àrea d’Energia del Consorci de la Ribera.

Als pressupostos municipals de 2022, l’ajuntament contempla una partida de 300.000 euros per renovar l'enllumenat municipal, un extrem al qual se li ha donat màxima importància per dos motius: Un, perquè en l'actual context de preus a l'alça de l'energia la millora de l'eficiència en l'enllumenat permetrà un gran estalvi i per tant una amortització més ràpida de la inversió. El segon motiu és que eixa renovació comportarà una millora en la qualitat del servei que els veïns i veïnes van apreciaran immediatament. De fet, ara fa un any es va renovar l’enllumenat de l'avinguda Antonio Almela amb el mateix sistema, i el veïnat ha mostrat la seua satisfacció.

 Precisament en la renovació de l'avinguda es va comptar amb l'assessorament de l'agència energètica de la Ribera- va explicar el regidor d’Hisenda, Rubén Grau, al plenari- el qual va resultar clau per tramitar la subvenció que aleshores ens va permetre el canvi i per obtenir un resultat tan satisfactori en les lluminàries que s'hi instal·laren.”

Ara, de nou es vol comptar amb eixe assessorament, per part d'un equip que, d'altra banda, formen tècnics de l'Alcúdia. La idea és sol·licitar de nou la mateixa subvenció a l’IVACE, amb la qual cosa s'incrementaria el pressupost disponible en 150.000 € més, i permetria destinar un total de 450.000€ amb què s’arribaria pràcticament a totes les zones residencials de l'Alcúdia, instal·lant lluminàries LED de característiques idèntiques a les utilitzades en l'avinguda.

 La col·laboració de l'agència s'articula en diverses parts. La primera serà l'elaboració d'una auditoria que permetrà diagnosticar les necessitats de llum. Després elaboraran els projectes tècnics i les pliques per a les licitacions i supervisaran les propostes que presenten les empreses que hi participen. Per últim, portaran la direcció tècnica de la instal·lació perquè tot quede correcte, com tots i totes volem. A més, prepararan la documentació necessària per a l'obtenció de la subvenció. Pel que fa als costos, els serveis de l'agència suposaran un global de 20.000 €, un preu molt inferior al que s’hauria de pagar per una assistència tècnica privada.

 Els primers càlculs ens han permés alfarrassar una xifra molt interessant- concloïa Grau- amb la renovació de l'enllumenat i amb els actuals preus de l'energia podrem aconseguir un estalvi d'entre 30.000 i 50.000 € anuals. Quan estiga a punt l'auditoria podrem afinar els càlculs.”

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@