Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesEl president de la Diputació inaugura l’exposició Dones en Marxa a l’Alcúdia

El president de la Diputació inaugura l’exposició Dones en Marxa a l’Alcúdia

  • Imprimeix

Antoni Gomar i Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia i Diputat de Patrimoni, van presentar l’exposició, constituïda per fons artístics de la Diputació de València, i la van visitar junt amb la professora d’història de l’art, Maria Ángeles Pérez Martín.

 

Ahir de vesprada, després del parèntesi forçat per la sisena onada de la Covid, LA CULTURA, amb majúscules, va tornar a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia. 

I va tornar amb una exposició que és tot un luxe: formada a partir de les col·leccions artístiques de la Diputació de València i amb un treball darrere de rastreig del procés de creació, difusió i recepció de les representacions de la dona en l'art, que ens permet entendre com s'han construït les idees del femení que assumim a dia de hui. 

Les imatges que es poden gaudir a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia abracen un període de forta reivindicació del paper de la dona a la societat i d’una lluita  en pro de  la igualtat  i del reconeixement dels seus drets, lluita que encara continua per això el títol de Dones en Marxa, i la imatge de l’exposició,  La Marxadora d’Ángeles Marco.  

Una obra que, per cert no podem veure  ara mateix, perquè l’exposició sencera consta de 52 obres i a l’Alcúdia es gaudirà en dues parts, la primera, esta que s’emmarca dins la setmana de la Dona, ens mostra les dones vistes pels artistes valencians al llarg dels darrers dos segles. 

I la segona, que casualment arribarà en la setmana contra la Violència de Gènere, el 24 de novembre, ens durà obres fetes per dones participants en les convocatòries de les diferents ajudes que la Diputació per a la formació d’artistes. Serà en eixa segona part quan La Marxadora arribarà al nostre poble.

“No em puc imaginar un lloc millor pera albergar esta exposició que la Casa de la Cultura de l’Alcúdia- va afirmar el president de la Diputació- l’única que jo conec que compta amb una cúpula civil pintada per un gran artista, l’alcudià Manolo Boix. Sé que l’Alcúdia sabrà gaudir de les joies de la diputació, perquè és u poble on des d’antic s’ha treballat per la cultura”

Per la seua part, Andreu Salom va afirmar que se sentia “doblement feliç d'una banda perquè com a diputat de Patrimoni és a mi a qui em pertoca fer la seua cessió per a instal·lar-la als pobles i ciutats de la província de València. I d’altra, perquè com a alcalde de l'Alcúdia, puc compartir amb els meus veïns i veïnes la riquesa cultural dels fons artístics de la Diputació, en una exposició que només ha eixit en dues ocasions anteriors de la casa mare, una en 2018 al Castell d'Alaquàs, per a celebrar el seu centenari i l'altra a Sagunt, en agost del 2019, per celebrar la seua Capitalitat Cultural.”

 

 

 

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@