Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesDivendres per Elles a l’Alcúdia

Divendres per Elles a l’Alcúdia

  • Imprimeix

Malgrat la pluja persistent que ens acompanya esta setmana, hui s’ha celebrat a les portes de l’Ajuntament de l’Alcúdia, a les 12:00 del migdia, la concentració “Divendres per Elles”

Es tracta d’un acte que es convoca mensualment per a donar visibilitat a les conseqüències de la violència de gènere on es guarda un minut de silenci en senyal de dol i en memòria de les víctimes d'aquesta violència i les seues famílies.

Maria José Martínez Cebolla, Policia Local de l’Alcúdia i membre del grup local Lares, inclós al sistema estatal VioGen, ha llegit el manifest i ha donat pas al minut de silenci.

7 son les víctimes mortals a causa de la violència de gènere en 2022, segons l’últim balanç de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. Amb totes elles son 1.133 les dones assassinades des de l’1 de gener de 2003, any en què es realitza l'estadística oficial sobre víctimes mortals per aquest tipus de violència. A més d'això, 6 menors han quedat orfes a causa de la violència de gènere en 2022 i 342 des del recompte de 2003.

Es important recordar que aquesta lluita és col·lectiva i transversal. No podem permetre que la violència masclista es normalitze, s’accepte i s'invisibilitze. Els maltractaments no són un assumpte privat, es un problema social que es combat amb la tolerància zero davant qualsevol comportament masclista.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@