Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesL'Alcúdia reprén la seua Setmana Santa després de la pandèmia

L'Alcúdia reprén la seua Setmana Santa després de la pandèmia

  • Imprimeix

A més dels actes religiosos, el Pregó que se pronunciarà dissabte de vesprada i el concert de Diumenge de Rams seran les dues primeres cites populars de la Setmana Santa, que esperen amb il·lusió els més de 3.000 confrares del municipi.

A l’Alcúdia, una de cada quatre persones és membre d’alguna de les 8 confraries existents a hores d’ara al poble. Després de dos anys sense poder commemorar de manera presencial la setmana Santa, totes elles estan esperant amb il·lusió poder dur endavant els diferents actes previstos: trasllats, viacrucis, processons en la part més purament religiosa, però també els actes que s’assimilen a esta setmana, com ara el pregó, el concert de Setmana Santa, la Tamborada, l’Encontre o la Festa Pasqüera.

Este dissabte de vesprada tindrà lloc el primer d’estos actes, que dona d’alguna manera el tret d’eixida a una setmana que a l’Alcúdia és viscuda amb tanta intensitat com es viuen les falles en altres pobles valencians. Enguany, la pregonera de la Setmana santa Alcudiana és Chelo Arnandis Arnandis, una persona molt participativa i estimada en el poble, pel què s’espera que hi haja una gran afluència de públic a l’església parroquial de sant Andreu Apòstol.

L’endemà del pregó, Diumenge de Rams, de matí tindrà lloc el trasllat de la Confraria de l’Entrada de Jesús en Jerusalem, coneguda popularment com “les Burretes”, perquè una burreta forma part de la seua imatge processional. Tot seguit, al calvari, tindrà lloc un dels actes preferits de la infància: la Benedicció de les Palmes i Rams, en que participen, entre d’altres persones, xiquets i xiquetes que prendran la primera comunió en 2022.

De vesprada, Víctor G. Liñana i Almudena Herchiga presenten el seu nou projecte per a quartet de metalls i òrgan, LES PASSIONS DE CRIST, amb la col·laboració dels mestres José Vicente Boix a la trompa, Sergio Soler amb el trombó i Miguel Ángel Calvo com a tuba.
El programa del concert està centrat en la Setmana Santa. Conté obres de Johann Sebastian Bach que pertanyen a les seues diferents passions segons Sant Mateu, Sant Lluc, Sant Marcos i Sant Joan, i d'altra banda, interpretaran la Missa Brevis de Jacob de Haan que omplirà l'església de diferents sonoritats.

A la nit , serà la confraria del sant Soterrament la que desfilarà pels carrers alcudians, fent el trasllat de la seua imatge i donant caramels al veïnat que ix a veure’ls. A partir d’ací, una setmana repleta de celebracions que finalitzarà amb la festa popular de Diumenge de Pasqua.


 

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@