Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesLa Policia Local de l’Alcúdia celebra el seu dia gran

La Policia Local de l’Alcúdia celebra el seu dia gran

  • Imprimeix

Dissabte de matí, la Casa de la Cultura va acollir la tercera edició de l’acte protocol·lari de lliurament de mèrits i distincions de la Policia Local de l’Alcúdia, al qual van acudir els principals caps de les forces i cossos de seguretat de la comarca.

L’acte va començar amb la projecció d’un audiovisual que baix el lema: “Ajudar, servir, protegir”, va fer un somer repàs de les tasques de la Policia Local a l’Alcúdia, un treball que bàsicament té com a objectiu fer més fàcil la convivència al poble, perquè tots i totes puguen viure amb tranquil·litat i desenrotllen les seues aficions amb seguretat.

A dia de hui, este cos està format per 22 professionals, 19 homes i 3 dones, que estan al servei del poble 365 dies a l’any 24 hores al dia fent, sobretot, una tasca preventiva. Es per això que, en aprovar-se en 2019 el Reglament de Règim Intern de la Policia Local de l’Alcúdia, que inclou un apartat sobre Recompenses i Distincions, es va fer evident que calia organitzar anualment este acte de reconeixement.

A l’Acte, l’alcalde de l’Alcúdia va destacar una iniciativa pionera que s’està duent a terme en el poble, a proposta de l’intendent en cap de la Policia Local, Alfredo Borràs: proporcionar a totes les instal·lacions públiques aparells antiasfíxia per buit, per tal d’evitar casos d’ennuegament per cos estrany. Els kits, amb una màscara per a adults i dues pediàtriques, ja s’han lliurat a tots els centres educatius del poble i en breu es repartiran per la resta d’instal·lacions públiques del municipi.

El lliurament de distincions i mèrits va estar presidit per l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, i Josep Maria Angel, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, acompanyats pel regidor de seguretat Ciutadana, Rubén Grau. Es lliuraren en primer lloc les Creus al mèrit Policial, per la labor desenvolupada durant la pandèmia de la COVID-19, tant als membres del cos de Policia alcudià, el cap de Protecció Civil com al mateix secretari autonòmic i a d’altres persones que es van distingir pel seu esforç.

Tot seguit es lliuraren les Felicitacions públiques a títol individual, que distingien actuacions destacades de membres voluntaris de Protecció Civil i al professor d’autoescola David Tarragó, per la seua labor i professionalitat.

A continuació es van lliurar les medallesal mèrit policial amb distintiu blau, a les persones que han realitzat un servei especialment meritori en el compliment de les seues funcions, les medalles al mèrit policial amb distintiu Blanc per 15 anys de servei a l’agent Angel Javega i per 20 anys al cos de policia de l’Alcúdia a l’oficial Vicent Miralles.

Finalment es va ser el torn de les mètopes policials d’agraïment a la comandància de la G.C. de Carlet, les Agrupacions de Protecció Civil de l’Alcúdia, Algemesí i l’Alcúdia de Crespins, la comunitat islàmica de l’Alcúdia, l’AECC l’Alcúdia, al policia jubilat Ricardo Aguado i, a títol pòstum, a qui va ser president de l’associació de jubilats i pensionistes, Luís Martínez.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@