Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesPRIMERA JORNADA DE FIBROMIÀLGIA A L’ALCÚDIA

PRIMERA JORNADA DE FIBROMIÀLGIA A L’ALCÚDIA

  • Imprimeix

L’associació de persones malaltes de Fibromiàlgia i fatiga Crònica de l’Alcúdia Som Visibles, organitza les primeres jornades de Fibromiàlgia, amb la col·laboració d’AFA Almussafes i el departament de Salut de La Ribera i el patrocini dels ajuntaments de l’Alcúdia i Almussafes.

La jornada, que va tindre lloc als salones Siglo XXI de l’Alcúdia, va combinar xarrades mèdiques, a càrrec de facultatius de diferents especialitats relacionades amb les dolences que afecten a les persones amb fibromiàlgia i fatiga crònica, amb sessions d’entrenament psicològic i d’activitats corporals compatibles amb els problemes amb que es troben dia a dia estes persones, dones en la seua majoria i que ja arriben a ser el 5% de la població.

La sessió inaugural a estar a càrrec dels alcaldes de l’Alcúdia, Andreu salom i Almussafes, Antonio González, i la doctora maria Luisa Tarrasó, de la consulta de Fibromiàlgia del departament de salut de la Ribera. Els acompanyaven també les presidentes de les dues associacions convocants, Conchín Crespo, de Som Visibles i Ma José Benzal, d’AFA. Tot seguit, la coach i experta en actitud positiva i lideratge personal, Ma José Chaqués, va tindre una intervenció molt inspiradora, en què va parlar de la importància de saber dir NO i va donar instruments per a fer-ho d’una manera que no resulte violenta ni per a qui ho diu ni tampoc per a qui ho rep. Chaqués va acabar la seua exposició amb una sèrie d’exercicis encoratjadors per a les presents.

Tot seguit va ser el torn de Guillem Benavent i Toni Clemente, diplomats en Educació Física i monitors L.E.S. Mills, que van dirigir una activitat de mobilització a ritme de la música, amb estiraments i relaxació, i va ensenyar a les presents alguns exercicis de body balance per a millorar el seu estat físic.

Després de dinar, el cap de Servei de Neurofisiologia i de la Unitat del Son de l’hospital Arnau de Vilanova, Juan Fermín Ordoño, va explicar les afeccions de la son en general i la major probabilitat que tenen de patir diferents patologies que afecten al son les persones amb fibromiàlgia. També va explicar com a novetat que el propi terme fibromiàlgia possiblement estaria en desús en uns anys, perquè ja està demostrar que es tracta d’una síndrome de sensibilitat central, un procés patològic que afecta el sistema nerviós central, que fa que hi haja un descens del llindar del dolor i s’altere la percepció d’estímuls que en principi no haurien de ser dolorosos.

Per a finalitzar la jornada, el doctor Tomàs Zamora, de l’UPV, director d’Innovació i Trastorns del Son i Prevenció ESCI, va fer una exposició sobre les solucions als trastorns del son en pacients de fibromiàlgia a través de la tecnologia del descans basada en teràpia per vibració i termoteràpia. A este respecte, la fàbrica de matalassos ubicada en l’Alcúdia Colchones Delax, va donar l’oportunitat a tres associades de provar l’experiència de millora en el descans utilitzant matalassos amb este sistema incorporat i compartir-la després d’uns mesos, en el transcurs d’una nova xerrada per a pacients amb fibromiàlgia.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@