Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesEL COTIF DE L’ALCÚDIA REP EL GUARDÓ D’HONOR DE LA MANCOMUNITAT

EL COTIF DE L’ALCÚDIA REP EL GUARDÓ D’HONOR DE LA MANCOMUNITAT

  • Imprimeix

El ple de la Mancomunitat de la Ribera Alta va acordar concedir el Guardó d’Honor de l'any 2022 al Torneig Internacional de Futbol Sub-20 de l'Alcúdia, conegut popularment com el COTIF. El premi es va lliurar a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia dilluns 4 de juliol. 

 L’ens comarcal va decidir atorgar el guardó – el segon des que es creà el reconeixement que va dirigit al món de l’esport, el primer va ser per a Jorge Martínez Aspar- després de valorar la llarga trajectòria del torneig, del qual a finals de juliol es disputarà la 38 edició, que li ha consolidat com un referent tant en l'àmbit esportiu com turístic de la Comunitat Valenciana. També s’ha tingut en compte per part de la Mancomunitat que el COTIF va ser un dels tornejos pioners a apostar pel futbol femení, en incorporar des de 2011 aquesta competició al seu calendari anual.

L’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, va ser el conductor de l’acte de lliurament del Guardó, celebrat a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia. Era la tercera vegada que la distinció de la Mancomunitat es lliurava en este emblemàtic edifici, la primera, en 2012, quan es va entregar a títol pòstum al professor Josep Lluís Bausset, la segona en 2017, en què es va lliurar als redactors dels estatus de l’ens comarcal, que va tindre com a primer president l’alcalde de l’Alcúdia Francesc Signes i com a primera seu un immoble alcudià. En el transcurs de l’acte van prendre la paraula també l’interventor de la mancomunitat, Jesús Ribes, el president, Txema Pelàez, i el president del COTIF, Eliseu Gómez, que va agrair la distinció en nom de tot el Comité Organitzador del Torneig.

La Mancomunitat de la Ribera Alta va instituir l'any 2007 aquesta distinció per a realitzar cada any un reconeixement públic a les persones o entitats de la Ribera que destaquen en qualsevol àmbit o que s'hagen significat de manera pública i notòria afavorint els interessos de la Ribera, així com el seu progrés cultural, econòmic i social. L'editorial Bromera i l'edició comarcal de Levante-EMV van ser les primeres entitats distingides amb el guardó comarcal mentre que la Assemblea d’Història de la Ribera i la Escola Municipal de Tabal i Dolçaina d’Algemesí han sigut les distingides en les dues últimes edicions.

La proposta de concedir al COTIF el Guardó 2022 destaca que des dels seus orígens ha tingut com a objectiu fomentar la pràctica de l'esport dels més joves en un ambient de multiculturalitat, esportivitat i fraternitat dels participants, en moltes ocasions procedents de diferents països, i que en aquests quasi 40 anys han participat més de mig centenar d'equips entre clubs de futbol i seleccions «de tots els llocs del món», des del València, el Llevant o la UD Alzira a la selecció del Japó o Turquia.
D'altra banda, també incideix en què paral·lelament se celebra un torneig femení i un altre de les categories promeses amb prebenjamins, benjamins, alevins i cadets. Finalment, assenyala que pel camp de Els
Arcs han passat jugadors que després han protagonitzat el futbol nacional internacional.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@