Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesReunió de la Junta Local de Seguretat de l'Alcúdia

Reunió de la Junta Local de Seguretat de l'Alcúdia

  • Imprimeix

Este matí ha tingut lloc la reunió dels principals responsables de la seguretat del municipi. Els temes principals de l’ordre del dia han sigut l’estat de seguiment de la Violència de Gènere i els dispositius de seguretat per al COTIF i les Festes Patronals.

 

Per part de l’Ajuntament de l’Alcúdia, la reunió ha comptat amb la presència de l’alcalde, Andreu Salom, el regidor de Seguretat, Rubén Grau, l’inspector cap de la Policia Local, Alfredo Borràs i el secretari de l’ajuntament, Sebastià Crespo; l’Administració general de l’Estat ha estat representada per Luís Felipe Martínez, Subdelegat de Govern a la Comunitat Valenciana i Mª Ángeles Merino, Coordinadora de la Unitat de Coordinació contra Violència sobre la Dona; i per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, el Subinspector de la Policia Nacional Carlos Sáez Molina; David Martínez, Comandant de la Guardia Civil de Carlet, i Luis Antonio Carbajo, responsable de VioGen del mateix cos.

En primer lloc s'ha tractat el tema del VioGen (programa de violència de gènere), en el qual s'ha exposat que les dades relacionades amb les víctimes de la violència masclista es mantenen relativament estables al municipi, a hores d’ara s’està duent a terme el seguiment de 13 casos per part de la Policia Local i 8 per part de la Guàrdia Civil. També és cert que, per part de tots els assistents, s’ha expressat l’opinió de l’existència de casos ocults, que no es denuncien per por o per vergonya. A este respecte, Mª Ángeles Merino ha recordat que hi ha una App de la Policia i la Guàrdia Civil, ALERTCOPS, que està disponible en GooglePlay i en AppStore, que facilita la denúncia per part de la ciutadania de qualsevol agressió o violència de gènere, o d’actes de violència de qualsevol tipus, i que només prement un botó fa que els cossos de seguretat tinguen la teua ubicació i el tipus d’acte delictiu que estàs patint o del què ets testimoni. Merino ha senyalat que este ferramenta és molt útil en Festivals o actes multitudinaris.

Per altra banda els diferents cossos de seguretat de l'Estat han mostrat les distintes propostes de coordinació per a l'esdeveniment del Cotif, on destaca l'absència d'incidències durant els últims 9 anys de torneig. L’Intendent de la Policia Local, Alfredo Borràs, ha anunciat que enguany se reforçaran els efectius en els torns nocturns.

També s'han abordat les diferents mesures relacionades amb les Festes Majors de l'Alcúdia. Durant la setmana de festivitat s'implementarà un Punt Violeta que tindrà una labor informativa especialitzada en violència sexual on les persones afectades trobaran un punt de recolzament per a solucionar qualsevol problema de violència de gènere.

Finalment, l’Ajuntament i la Policia Local de l’Alcúdia han rebut la felicitació de la resta de membres de la Junta Local de Seguretat per la campanya de regulació sobre els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) que s’ha dut a terme a través de les xarxes socials, mitjançant cartells i vídeos amb les explicacions dels tipus de vehicles i les normes per a conduir-los per la via pública , i també amb xarrades informatives, fetes per agents de la policia als centres escolars.

En conclusió i segons les dades contrastades pels assistents a la reunió l'índex de delinqüència a l'Alcúdia, seguix estant per baix de la mitjana de la comarca.

 

 

 

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@