Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesL’AJUNTAMENT INICIA UNA CAMPANYA DE CONTROL DE ROSSEGADORS EN PARCEL·LES PÚBLIQUES I PRIVADES DE L’ALCÚDIA

L’AJUNTAMENT INICIA UNA CAMPANYA DE CONTROL DE ROSSEGADORS EN PARCEL·LES PÚBLIQUES I PRIVADES DE L’ALCÚDIA

  • Imprimeix

Al llarg del mes d’octubre l’Ajuntament ha rebut nombrosos avisos d’incidències per presència de rosegadors, en la major part del casos rates, en diverses zones del casc urbà. Els avisos han arribat en quantitat superior al que és habitual i s’han concentrat en zones de la població on hi ha solars sense edificar.

Normalment, la presència de rates en espais públics és anecdòtica gràcies al treball de l’empresa que contractada durant tot l’any per al control de plagues, però enguany, probablement a causa de les circumstàncies meteorològiques, la població de rosegadors s’ha incrementat substancialment derivant en eixe número elevat d’avisos.

Després de la temporada d’estiu és habitual observar un increment de rates i ratolins en certes zones urbanes coincidint amb el moment en què es troba més buida la xarxa de clavegueram, però sol tractar-se d’un fet puntual que remet a mesura que les pluges de la tardor es fan més habituals i van netejant la xarxa de col·lectors d’aigües residuals. L’episodi de pluges intenses de principis d’octubre va provocar que els animals fugiren dels seus refugis habituals i es deixaren vore en l’exterior. Posteriorment, l’absència de noves precipitacions i el bon oratge han facilitat la proliferació de recursos per a que s’alimenten i, amb això, el sensible augment de la seua presència.

Amb eixe diagnòstic i sabent que moltes vegades es refugien en patis de titularitat privada on els serveis municipals no poden actuar, s’ha ampliat el contracte de l’empresa gestora del control de plagues i s’ha iniciat una campanya que inclou la sol·licitud d’autorització als titulars dels solars per tal que l’empresa puga actuar dins de la legalitat. Així, s’instal·laran els punts de control en els patis i dins la xarxa de clavegueram.

L’actuació contempla pràcticament tot el casc urbà però especialment les zones amb més solars, com les zones residencials en l’entorn de l’escoleta municipal, el parc de la fira i l’entorn dels carrers Pablo Iglesias Posse i Salvador Allende. Les actuacions, que ja s’han iniciat, tindran un cost que supera els 10.000€ i consistiran en la instal·lació de punts de control que se revisaran cada tres mesos. El ritme dels treballs és actualment d’uns 20 solars diaris per la qual cosa en breu es finalitzarà la primera fase.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@