Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesL’Alcúdia ha commemorat el 25N amb un programa per a sensibilitzar sobre la violència contra les dones

L’Alcúdia ha commemorat el 25N amb un programa per a sensibilitzar sobre la violència contra les dones

  • Imprimeix

 

  • Una de les principals accions ha sigut “CONSTRUINT IGUALTAT” en la que l’Alcúdia Reafirma la igualtat

L'Ajuntament de l'Alcúdia, des de la Regidoria d'Igualtat, dirigida per María José Retamino, ha elaborat i materialitzat un programa d'actes per a commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra Les Dones. L'objectiu d'aquestes actuacions és divulgar i conscienciar a la ciutadania del municipi sobre la violència que pateixen les dones.

Una de les principals activitats va ser l’acció CONSTRUINT IGUALTAT que es va desenvolupar el 3 i 4 de novembre, a peu del carrer, protagonitzada pel veïnat. Amb una imponent estructura desmuntable composta per 12 cubs que conformaven 6 cares amb diferents missatges i il·lustracions, la gent va triar la cara que volia muntar o desmuntar per a posteriorment fer-se fotografies. Amb aquest material l'equip d'igualtat va estar informant sobre les diferents violències que poden patir les dones, els elements, conceptes i manifestacions que poden tindre totes i cadascuna de les violències. Les persones participants van disposar, a més, del díptic amb tota la informació d'aquesta problemàtica junt amb el protocol d'actuació en cas de presenciar, conéixer o ser víctima d'algun tipus d'agressió.

La campanya Construint Igualtat ha sigut desenvolupada mitjançant una subvenció de la Diputació de València (DIVAL) per import de 5698,55 € en concepte de subvenció a ajuntaments de municipis adherits a la xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere, exercici 2022. Esta subvenció té com a objectiu desenvolupar projectes i campanyes municipals de sensibilització, prevenció i lluita contra la violència de gènere a través de tríptics, cartells, tascons de radi, etc... entre altres.

L'ajuntament és conscient de la gravetat d'aquest problema social per això, mostrem dia a dia la nostra ferma voluntat per a enfrontar la violència masclista, reafirmant la igualtat al nostre municipi”, afirma María José Retamino, regidora d’Igualtat.

Durant el cap de setmana del 25N, al tancament de l’edició del present 752, estan fent-se una sèrie d’actes dels quals els informarem en l’edició del mes de desembre. Es tracta de la lectura dramatitzada de "Passos Lleugers" construït a partir de vuit casos reals dramatitzats per Dacia Maraini, la inauguració de l'exposició DONES EN MARXA II, amb fons del patrimoni de la Diputació de València i la Marxa en contra de la violència de gènere, que està previst que finalitze amb la lectura del manifest acompanyat de música en directe i el llançament de globus en commemoració a les víctimes d'aquest 2022.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@