Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesL'Ajuntament d'Alcúdia i Bromera presenten el Premi l'Alcúdia de Narrativa Juvenil 2023

L'Ajuntament d'Alcúdia i Bromera presenten el Premi l'Alcúdia de Narrativa Juvenil 2023

  • Imprimeix

El certamen literari està dotat amb 10.000 euros i els originals es poden presentar fins al 5 de març

Josep Gregori i Marc Senabre, editor i editor literari de Bromera, i Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia i Ximo Puig, gestor cultural, han presentat aquest dijous el Premi l’Alcúdia de Narrativa Juvenil 2023. Es tracta d’un certamen literari dotat amb 10.000 euros, la qual cosa el converteix en el segon més ben dotat en aquesta modalitat en tota la Comunitat Valenciana. Les obres presentades han d’estar pensades per a lectors i lectores d’entre 13 i 16 anys.

«Per a Bromera és una satisfacció molt gran fer realitat aquest premi», ha destacat Josep Gregori, que ha assenyalat que els lectors i lectores joves són un públic molt especial que cal cuidar i contribuir perquè mantinguen el bon costum de la lectura. «Apostar per la literatura juvenil en valencià és apostar perquè hi haja creació literària de qualitat», ha remarcat.

Per la seua banda, l’alcalde de l’Alcúdia ha agraït a Josep Gregori per confiar en què l’Alcúdia poguera tindre un premi tan important com aquest. «És un premi de primera divisió, i que millor manera que fer-lo de la mà de Bromera. Estic convençut que serà un premi de referència amb molt de futur. Sempre recordarem el dia de hui», ha celebrat.

Marc Senabre ha explicat que la creació d’un nou premi de literatura juvenil és una notícia fantàstica, ja que, al seu parer, hi ha relativament pocs premis de literatura juvenil i és un dels segments més importants pel que fa la consolidació de lectors. «És una etapa on es perden molts lectors i un premi d’estes característiques ens ofereix la possibilitat d’aconseguir les millors obres i, per tant, les que puguen connectar més fàcilment amb els joves», ha celebrat.

Els organitzadors també han fet públiques les bases, que es poden consultar completes a la web de Bromera (www.bromera.com). Així, els originals hauran d’estar en valencià i es podran presentar des de hui mateix i fins al 5 de març a través de la web www.mundoarti.com.

L’anunci públic del nom de la persona guanyadora tindrà lloc el 1 de maig de 2023. El premi es lliurarà en l’acte de presentació de l’obra guanyadora, que se celebrarà al voltant del dia 9 d’octubre de 2023. 

Per a la difusió de les bases, els organitzadors del Premi seleccionaran cada any un quadre representatiu d’algun dels artistes de la localitat. Per a aquesta primera edició, la pintura que acompanya les bases és de l’artista plàstic Ximo Gascón i fa referència a modismes i expressions del valencià.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@