Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesConcurs de Marxes de Processó Vila de l’Alcúdia 2023

Concurs de Marxes de Processó Vila de l’Alcúdia 2023

  • Imprimeix

S’han presentat 15 composicions. La marxa guanyadora s’estrenarà a la Processó Diocesana que se celebrarà el 4 de març a l’Alcúdia.

El jurat del concurs ja s’ha reunit, i el nom del compositor o compositora de la peça guanyadora es farà públic el dia 24 de febrer.

L'Ajuntament de l’Alcúdia, en col·laboració amb l'Associació Musical la Filharmònica Alcudiana i la Junta Central de Confraries, va convocar el passat mes de desembre el I Concurs de Marxes de Processó Vila de l’Alcúdia, amb l’objectiu de recolzar la cultura i la composició musical inspirada en la Setmana Santa Alcudiana i estimular la creativitat dels compositors d’este gènere musical.

El fet de recaure en l’Alcúdia la Seu Diocesana de Setmana Santa de la Diòcesi de València 2023 donarà l’oportunitat a la marxa guanyadora de tenir una estrena multitudinària, en una processó que reunirà germandats i imatges processionals de 41 pobles i ciutats de la Diòcesi, a més del premi en metàl·lic, dotat amb 3.000 €, i un diploma acreditatiu.

Podien concórrer al concurs tots els compositors i compositores de nacionalitat espanyola, amb obres originals i inèdites, d’una durada compresa entre quatre i sis minuts. Tot i que amb estructura i estil lliures, les bases demanaven que el caràcter s’ajustara a l’estètica de les processons, i que fora una peça adient per a desfilar.

S’han rebut 15 marxes procedents de tot l’estat i amb gran nivell compositiu, la qual cosa ha posat molt difícil la deliberació del jurat, integrat per músics de reconegut prestigi: el president ha sigut Jaume Prats Lacuesta, regidor de Cultura i Activitats Musicals de l’Ajuntament de l’Alcúdia i professor músic de la Banda Simfònica Municipal de València i els vocals Sergi Pastor Puchol, compositor i professor d'harmonia del conservatori Mestre Vert de Carcaixent i director de la Banda Filharmònica Alcudiana; Jose Suñer Oriola, compositor i professor de percussió al conservatori professional Jose Iturbi i Rafael Sanz-Espert, director de reconegut prestigi al món de les bandes, director titular, entre d’altres, de la Banda Municipal de Bilbao i les bandes simfòniques municipals de Madrid i València. Ha actuat com a secretari del jurat Cristian Munuera, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de l’Alcúdia

Un matí de deliberacions reunits a la Casa de la Música, escoltant les obres que havien enviat els participants en arxiu d’àudio i analitzant les partitures del director i les parts individuals de cada instrument, per a estudiar la seua instrumentació, l’harmonització i el compliment de les bases, els han dut a una decisió que es farà pública el dia 24 de febrer. La Filharmònica Alcudiana comença esta setmana els assajos de la marxa, que durà per nom Setmana Santa Alcudiana i s’estrenarà en la Processó Diocesana del dia 4 de març.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@