Web municipal del poble de l'Alcúdia

HomeCULTURA I OCICultura

NITA A L'HORT DE MANUS

NITS A L’HORT DE MANUS

 

Enguany pertocava celebrar la cinquena edició de les Nits de Música a l’Hort de Manus. En juliol de 2016 vàrem començar aquesta iniciativa musical amb una Big Band, En Clau de Jazz, i amb un treball conjunt de Joan Amèric i Andreu Valor, CoInspiracions

En 2017, la proposta va ser VerdCel i Rafael Vargas quintet, i en 2018, Fabian Barraza quartet i E.G.M. Trio. Finalment, l’any passat, comptarem amb That Old Feeling, amb participació d`Òscar Briz, i Las Vegas Jazz Band.

El cartell d’enguany comptava amb REBECA RODS BLACK LIGHT CHOIR, una proposta de gran qualitat i totalment nova  a l’Alcúdia, que està prevista per al divendres 3 de juliol

 

 

La segona proposta, per al divendres 10 de juliol, era la presentació, en format acústic, d'INSURRECTE, el darrer treball d'ANDREU VALOR.

En aquest moment encara hi ha incertesa al voltant del que es podrà o no programar, però estem treballant amb les opcions que es tenen, i amb la voluntat de la Regidoria de Cultura de reprendre, seguint les normes que es proposen per a la celebració d’actes culturals, les activitats només es puga. És quasi segur que els concert no es faran a l’Hort de Manus, ni tampoc hi haurà el soparet tradicional, però estem en l’estudi de la manera de fer aquests concerts, en principi respectant les dates previstes.

 

A més, estem estudiant de quina manera podem reprogramar els concerts ajornats des del 13 de març fins ara. En tot cas informarem complidament de les propostes que finalment programem.

pepe rubianes

PEPE RUBIANES A L’ALCÚDIA

(ANIVERSARI)

 

Al llarg de trenta-quatre anys són moltíssimes les històries, anècdotes i fets importants que hem viscut a la Casa de la Cultura. Entre el llistat de grans esdeveniments, amb participació d’artistes de gran relleu, en tenim un ampli ventall de noms il·lustres. No farem llistat, podria ser ben extens, però, com que hui és trenta d’abril, voldríem fer ressenya d’una efemèride que per a nosaltres va ser, i ho és encara, molt important.

El trenta d’abril de 2002, ara fa divuit anys, va actuar, per primera i única vegada a l’Alcúdia PEPE RUBIANES.

Pepe Rubianes va nàixer a Galicia (Vilagarcia de Arousa) en 1.947 i va morir, a Barcelona l’1 de març de 2009. En la seu extensa trajectòria podríem destacar els espectacles Pay Pay (83), Sin palabras (87), Rubianes solamente (97) La sonrisa etiope (08) o, en televisió, el seu treball interpretant a Makinavaja, el popular personatge de còmic, a la TVE.

 

 

Com no podia ser d’altra manera, aquell dimarts, 30 d’abril vàrem omplir la Casa de públic, amb més de 600 espectadors. Per cert, eixa temporada estrenàvem els abonament, amb 40 abonats de temporada (quan difícils són els inicis !!).

Vist amb perspectiva, des del meu parer, va ser un dels dies grans de la Casa de la Cultura, donada la importància i transcendència que Rubianes ha representat per al nostre teatre contemporani, i personalment un vertader orgull haver aconseguit dur-lo a l’Alcúdia. Jo el vaig veure en directe al València cinema, al carrer Quart de València, als 80, i mai oblidaré aquell Sin palabras, o l’escena de la barra del bar........ Irrepetible. L’Alcúdia es mereixia una nit amb el gran Pepe Rubianes, l’actor galaico-català

Vos recomanem que busqueu en YOUTUBE alguna de les moltes propostes que de les seues actuacions hi trobareu, o alguna de les entrevistes.....Gran Rubianes, ho gaudireu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=5m0qIFkjaG8

https://www.youtube.com/watch?v=bkssQF7YYr8&list=PL5FCBEC3FE72CA258

https://www.youtube.com/watch?v=I0K0qFtBFho

 

 

         I una anècdota, el 30 d’abril de 1987, en aquest cas divendres, i a poc més d’un mes d’haver inaugurat  la Casa de la Cultura, va tindre lloc el recital d’un altre personatge il·lustre, que amb el pas del temps ha estat reconegut com un dels més grans i polifacètics artistes valencians, OVIDI MONTLLOR. Vaja per ell també aquest xicotet recordatori.

 

 

Més articles...

En el teu idioma

CANAL #QUEDATACASA


L’Institut Valencià de Cultura obri aquesta finestra 
Canal QuedatACasa de l’IVC per al període d’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària de la Covid-19 amb les intencions de seguir en contacte amb les espectadores i espectadors; d’oferir-li a la ciutadania diversos continguts culturals relacionats amb l’IVC; de seguir donant-li visibilitat als professionals valencians dels sectors audiovisuals, escènics, musicals i plàstics mitjançant algunes de les seues realitzacions; i de col·laborar en fer més lleuger el confinament a les nostres cases i evitar així la propagació de la malaltia per coronavirus.

LA BIBLIO A CASA

Serveis CulturaGo to top
Dep.Infor. @Jam 2017@