Web municipal del poble de l'Alcúdia

HomeCULTURA I OCICultura

canal quedat a casa

Avui els presentem una nova proposta, la setena entrega del canal quedat a casa, de l’Institut Valencià de Cultura, que ens posa a l’abast quatre propostes diverses i de qualitat.

En primer lloc tenim un musical, TIC TAC, treball creat per Carles Alberola, Rodolf Sirera i Pasqual Alapont, que es va estrenar a València en desembre de 2017, que va rebre el premi MAX al millor espectacle musical en 2018, coproduït pel l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València. Per cert, com podeu comprovar, el cartell és de Manuel Boix.

La segona proposta és audiovisual, amb cinc curts i una col·lecció de pel·lícules domèstiques del fons de la Filmoteca Valenciana.

El Tercer bloc està dedicat a la música, amb dues propostes del Cor de la Generalitat, Polifonia Religiosa a capella, i Las Noches Blancas, de Carlos i Alejandro Fontcuberta. Estan dirigits per Francisco Perales

 

I finalment, una proposta d’arts plàstiques, l’ESPAI CONTEMPORANI DE CASTELLÓ ens proposa el projecte Una veu/una imatge.

 

https---gva.us19.list-manage.com-track-click-u=27dc6554eee3eb8d9e87c2069&id=5618509ea5&e=d6bdfd2e85 

EXPOSICIÓ M. BOIX 2012

 El 23 de març de 2012, coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la inauguració de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, es va instal.lar l’exposició MANUEL BOIX, OBRA GRÀFICA I IMPRESA, que va restar a l’abast del públic, fins al 23 de juny del mateix any.

           Tothom coneix Manuel Boix i la seua relació amb l’Alcúdia, i en especial amb la nostra Casa de la Cultura. Seua va ser l’exposició inaugural de la sala d’exposicions de la Casa, de la qual es va editar un llibre catàleg, dins de la col.lecció Fulls d’Investigació, l’ALFABET, amb textos de Josep Placios.

No caldria, però, és obligat, fer palessa la implicació, complicitat i presència que Boix té amb la Casa de la Cultura. De fet, la Casa no s’entendria sense ell i la seua obra. El tríptic, amb l’anagrama de la Casa inclòs, la imponent al.legoria de la Ribera, amb eixa imponent cúpula, la imatge en sí de la Casa……

           Vint-i-cinc anys després, Manuel Boix va tornar a omplir la Casa amb una mostra, molt extensa de la seua obra gràfica. Durant  tres mesos vàrem gaudir d’ella, els veïns i veïnes de l’Alcúdia i un munt de visitants.

          Huí, en aquestes circumstàncies d’enclaustrament, volem recordar aquella exposició, aquell momento únic, irrepetible, aquella explosió de llum, de colors, de records, de memoria d’una gran trajectòria, i ho fem amb una reproducció de l’escrit , acompanyat d’un excel.lent escrit i recull d’imatges, d’Abel Guarinos, vell amic i comissari d’aquesta exposició.

 https://www.manuelboix.com/elgestAG2cas.htm

         Gaudim, recordem, tornem a viure aquella experiència.

Més articles...

CANAL #QUEDATACASA


L’Institut Valencià de Cultura obri aquesta finestra 
Canal QuedatACasa de l’IVC per al període d’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària de la Covid-19 amb les intencions de seguir en contacte amb les espectadores i espectadors; d’oferir-li a la ciutadania diversos continguts culturals relacionats amb l’IVC; de seguir donant-li visibilitat als professionals valencians dels sectors audiovisuals, escènics, musicals i plàstics mitjançant algunes de les seues realitzacions; i de col·laborar en fer més lleuger el confinament a les nostres cases i evitar així la propagació de la malaltia per coronavirus.

LA BIBLIO A CASA

Serveis CulturaGo to top
Dep.Infor. @Jam 2017@