Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaCULTURA I OCICultura

pepe rubianes

PEPE RUBIANES A L’ALCÚDIA

(ANIVERSARI)

 

Al llarg de trenta-quatre anys són moltíssimes les històries, anècdotes i fets importants que hem viscut a la Casa de la Cultura. Entre el llistat de grans esdeveniments, amb participació d’artistes de gran relleu, en tenim un ampli ventall de noms il·lustres. No farem llistat, podria ser ben extens, però, com que hui és trenta d’abril, voldríem fer ressenya d’una efemèride que per a nosaltres va ser, i ho és encara, molt important.

El trenta d’abril de 2002, ara fa divuit anys, va actuar, per primera i única vegada a l’Alcúdia PEPE RUBIANES.

Pepe Rubianes va nàixer a Galicia (Vilagarcia de Arousa) en 1.947 i va morir, a Barcelona l’1 de març de 2009. En la seu extensa trajectòria podríem destacar els espectacles Pay Pay (83), Sin palabras (87), Rubianes solamente (97) La sonrisa etiope (08) o, en televisió, el seu treball interpretant a Makinavaja, el popular personatge de còmic, a la TVE.

 

 

Com no podia ser d’altra manera, aquell dimarts, 30 d’abril vàrem omplir la Casa de públic, amb més de 600 espectadors. Per cert, eixa temporada estrenàvem els abonament, amb 40 abonats de temporada (quan difícils són els inicis !!).

Vist amb perspectiva, des del meu parer, va ser un dels dies grans de la Casa de la Cultura, donada la importància i transcendència que Rubianes ha representat per al nostre teatre contemporani, i personalment un vertader orgull haver aconseguit dur-lo a l’Alcúdia. Jo el vaig veure en directe al València cinema, al carrer Quart de València, als 80, i mai oblidaré aquell Sin palabras, o l’escena de la barra del bar........ Irrepetible. L’Alcúdia es mereixia una nit amb el gran Pepe Rubianes, l’actor galaico-català

Vos recomanem que busqueu en YOUTUBE alguna de les moltes propostes que de les seues actuacions hi trobareu, o alguna de les entrevistes.....Gran Rubianes, ho gaudireu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=5m0qIFkjaG8

https://www.youtube.com/watch?v=bkssQF7YYr8&list=PL5FCBEC3FE72CA258

https://www.youtube.com/watch?v=I0K0qFtBFho

 

 

         I una anècdota, el 30 d’abril de 1987, en aquest cas divendres, i a poc més d’un mes d’haver inaugurat  la Casa de la Cultura, va tindre lloc el recital d’un altre personatge il·lustre, que amb el pas del temps ha estat reconegut com un dels més grans i polifacètics artistes valencians, OVIDI MONTLLOR. Vaja per ell també aquest xicotet recordatori.

 

 

canal quedat a casa

Avui els presentem una nova proposta, la setena entrega del canal quedat a casa, de l’Institut Valencià de Cultura, que ens posa a l’abast quatre propostes diverses i de qualitat.

En primer lloc tenim un musical, TIC TAC, treball creat per Carles Alberola, Rodolf Sirera i Pasqual Alapont, que es va estrenar a València en desembre de 2017, que va rebre el premi MAX al millor espectacle musical en 2018, coproduït pel l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València. Per cert, com podeu comprovar, el cartell és de Manuel Boix.

La segona proposta és audiovisual, amb cinc curts i una col·lecció de pel·lícules domèstiques del fons de la Filmoteca Valenciana.

El Tercer bloc està dedicat a la música, amb dues propostes del Cor de la Generalitat, Polifonia Religiosa a capella, i Las Noches Blancas, de Carlos i Alejandro Fontcuberta. Estan dirigits per Francisco Perales

 

I finalment, una proposta d’arts plàstiques, l’ESPAI CONTEMPORANI DE CASTELLÓ ens proposa el projecte Una veu/una imatge.

 

https---gva.us19.list-manage.com-track-click-u=27dc6554eee3eb8d9e87c2069&id=5618509ea5&e=d6bdfd2e85 

Més articles...

CANAL #QUEDATACASA


L’Institut Valencià de Cultura obri aquesta finestra 
Canal QuedatACasa de l’IVC per al període d’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària de la Covid-19 amb les intencions de seguir en contacte amb les espectadores i espectadors; d’oferir-li a la ciutadania diversos continguts culturals relacionats amb l’IVC; de seguir donant-li visibilitat als professionals valencians dels sectors audiovisuals, escènics, musicals i plàstics mitjançant algunes de les seues realitzacions; i de col·laborar en fer més lleuger el confinament a les nostres cases i evitar així la propagació de la malaltia per coronavirus.

En el teu idioma

LA BIBLIO A CASA

Serveis CulturaGo to top
Dep.Infor. @Jam 2017@