Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaCULTURA I OCINatura i tradició

Xampú revitalitzant

Hui deixem ací, per a vosaltres, un xampú aromàtic per a cabells normals. Podeu elaborar-lo a casa, amb els menuts, i a més a més, podeu variar els olis essencials per adaptar-lo a altres tipus de cabells. Com a decoració final, es recomana afegir-hi unes rametes d'herbes dins del frasc. Nosaltres l’hem preparat amb romer i flor de taronger. 

Romer. Rosmarinus officinalis

El romer és una mata llenyosa molt aromàtica que creix en els aiguavessants de les serres de terrenys calcaris on acompanya el coscollar. El romer, des de l’antiguitat, sempre ha estat present en la cultura popular i se n’ha fet ús de tot tipus perquè té gran quantitat de propietats medicinals.

Fabrica el teu, t'agradara!

COM ELABORAR-LO

La base per a preparar un xampú aromàtic ha de ser un xampú suau i sense perfum. Per a perfumar-lo nosaltres hem escollit una de les combinacions que, tot seguit, apuntem.

INGREDIENTS: Oli essencial de lavanda (Espigol). Oli essencial de taronja. Oli essencial de camamilla. Oli essencial de romer. Flors per a decorar. 250ml de xampú transparent i sense perfum. Una ampolla de 250ml amb tap.

 1. Incorpora els olis essencials al’ampolla amb el xampú, 6 gotes de tres de les essències combinades. Al teu gust.

 2. Tapa l’ampolla i sacsa-la amb força per a diluir els olis essencials. Deixa l’ampolla 15 minuts exposada al sol.
 3. Neteja una rameta d'espigol, romer, camamilla o una fulla de taronger i posa-la a l’ampolla. Això aportarà una nota decorativa.

 

CONSELL: Una de les mixtures que més agrada és emprar huit gotes de lavanda, sis de romer i quatre de taronja.



XAMPÚ PERSONALITZAT:

Cabell eixut, huit gotes de lavanda, sis de gerani, i quatre de mil en rama

Cabell malmés, huit gotes de camamilla, sis de lavanda i quatre de timó

 

Més articles...

LA DIDÀCTICA NATURAL AL CORRAL DE RAFEL


Estem en mig d’un paratge desconegut que va ser un lloc  de pas molt important de ramaders i de ramats transhumants. Un lloc que, ara per ara, resta oblidat encara que està poblat per gran quantitat d’éssers estranys i a l'hora fascinants.
Voleu ajudar-nos a explorar-lo?
Web Quest- Corral de Rafel

MÈTODE



Revista cientifica de la Universitat de València.

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

La gran dificultat que troben quan volem conéixer els diferents éssers vius i el lloc on habiten ens ha motivat a elaborar aquesta col·lecciò amb la pretensió de facilitar a tot hom l’accés a la informació necessària sobre la biodiversitat local.

ECOPARC/ECOPUNTS

Què són els Ecopunts?

Els Ecopunts són la forma en què el CRiV quantifica l'esforç mediambiental realitzat pel ciutadà quan fa un ús responsable dels ecoparcs al separar i depositar en ells els residus generats en l'àmbit domèstic.

CATÀLEG DE PLANTES

BIODIVERSITAT ALS COL·LES

Amb tota la informació que ja tindreu i amb un bon grapat d'imaginació, elaborareu un mural amb una ferramenta meravellosa que es diu GLOGSTER.

En el teu idioma

BIODIVERSITAT VIRTUAL


Benvinguts a Biodiversitat Virtual una plataforma científica i divulgativa basada en el treball cooperatiu i la participació ciutadana. Consisteix en dotze galeries temàtiques de fotografies digitals geolocalitzades i ordenada taxonòmicament. A continuació pots accedir a les diferents galeries.

PARCS NATURALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Al País Valencià existeixen 22 parcs naturals, definits com a àrees naturals que, atenent a la representativitat dels seus ecosistemes posseeixen uns valors ecològics, científics, educatius i culturals, la conservació dels quals mereix una atenció preferent i es consideren adequats per a integrar-los en xarxes nacionals o internacionals d'espais protegits.

MICRORESERVES DE FLORA VALENCIANA

Què és una microreserva de flora?

Una microreserva és una zona de menys de 20 hectàrees d'extensió, que és declarada mitjançant Ordre de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, per tal d'afavorir la conservació de les espècies botàniques rares , endèmiques o amenaçades.
Accés a la WEB

ESPAIS NATURALS VALENCIANS PROTEGITS

RESIDU ON VAS?

La «gestió de residus» inclou l'exercici de les activitats i operacions següents: recollida, transport i tractament de residus, vols saber on van?

JARDÍ BOTÀNIC/UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

FLORA SILVESTRE DEL MEDITERRÁNEO

 

El web inclou més de 4000 taxons presents de la Península Ibèrica i Balears, dels quals més de 2400 es troben a la Comunitat Valenciana. Tambè s'inclouen espècies no presents a la Península Ibèrica (o molt rares)

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@