Quiéreme bien. Una historia de maltrato

Quiéreme bien. Una historia de maltrato és la història d’un drama real i quotidià que es repeteix, sempre amb patrons molt semblants, en la intimitat de moltes llars. A través de les seues vinyetes, es coneixeran les diferents fases de l’horror que viuen, com ha viscut ella, les víctimes de la violència sexista. Vulgues-me bé mostra clarament els nombrosos senyals d’advertiment d’una relació abusiva i ofereix una visió clara de la psicologia tant de la víctima com del abusador.

Fa anys Rosalind va conéixer a Brian, un home vidu amb quatre fills disposat a refer la seua vida. Al principi, la seua va ser una relació apassionada, i per a Rosalind era difícil distingir en els gestos i les paraules de Brian els primers signes de violència. Els mesos van anar passant, i aqueix home romàntic es va revelar com un ésser possessiu, incapaç de respectar la llibertat dels qui li envoltaven. Els “Et vull” es van convertir en “Et vull només per a mi”, i Rosalind es va veure obligada a deixar el seu treball i els seus amics per a dedicar-se exclusivament a cura de Brian i de la seua família.

Confosa, angoixada, sentint-se sovint culpable dels disgustos de la seua vida en parella, Rosalind només sentia un cert alleujament quan aconseguia dibuixar fets i sentiments en uns fulls de paper que després guardava en una caixa de cartó. Així va nàixer un diari peculiar, fet de vinyetes i paraules, que reflecteix el dia a dia d’una relació on la violència va entrar quasi d’amagatons, lliscant-se entre una abraçada i un ram de flors, però va acabar sent mestressa i senyora de la casa.